ISK nyheder

Lysbilledeforedrag med Claus Qvist Jessen, 26-12-2007

Tirsdag d. 8. januar har vi været så heldige at få Claus Qvist Jessen til at komme ned i klubben og vise os en stribe billeder fra en fantastisk ”ekspedition” til New Zealand.

Claus Qvist Jessen er årgang 1960 og har udover et traditionelt liv som ingeniør og forhenværende konkurrencefisker gjort sig bemærket som Danmarks måske mest rejsende lystfisker - eller også den mest fiskende globetrotter. Indtil videre har Claus rakket gennem 114 forskellige lande, hvoraf han har fanget fisk i mere end 70. Ganske vist er der smuttet et par norske ørreder og svenske gedder med på rekordlisten, men hvor mange andre danskere har præsteret at fiske i Tibet, Oman, Fiji, Afghanistan og Somalia?

Kun i få tilfælde er fiskeriet foregået "organiseret". Som regel er han bare taget af sted iført et bundt fiskestænger og en masse kameragrej, og ofte ender hans historier i forskellige fiskeblade. Han har gennem 17 år været Fisk og Fri's "specialist" i Langtbortistan-fiskeri og har derudover leveret stof til alle mulige fiskeblade, lige fra Spanien og Singapore til Tjekkiet og Tyskland. Der er også blevet tid til at medvirke i flere TV- og radioprogrammer, samt udgivelse af et par rejsebøger.
Claus´ forsøger at gøre sine foredrag så engagerede, intensive, humoristiske, informative og underholdende som overhovedet muligt. Som han selv siger, så skal rejseoplevelser fortælles, så de tilhørere, der har udlængsel, får lyst til at rejse hen til Langtbortistan, mens de, der ikke har det, føler, at de har været der.

Aftenes foredrag byder på en rejse gennem det fantastiske New Zealandske landskab, hvor der selvfølgelig bliver fisket i forskellige vande. Det viser sig dog at fiskeriet er langt fra let i det krystalklare vand, men efter lidt "indkøringsvanskeligheder" begynder fiskene dog at komme på land. Det hele kulminerer med en vildtlevende regnbueørred på hele 11,90 kilo, så man må sige at enden blev god!

Så kom ned i klubben tirsdag d. 8. januar kl, 19.00, det bliver helt sikkert en underholdende aften.


Alle ISK nyheder