ISK nyheder

En aften i aborrens tegn, 23-04-2015

EN AFTEN I ABORRENS TEGN

På tirsdag kan du blive meget klogere på vores unikke aborrebestand som vi har i St.Vejleå området. Denne aften kommer "vores" biologer Mikkel og Emil nemlig ned på klubaftenen og fortæller om alt det som de har fundet ud af omkring vores aborrer gennem de sidste års studier. Det bliver med garanti rigtig interessant.

Det er på mange måder en unik aborrebestand der overvintre i St. Vejle Å. Først og fremmest byder området på noget af det bedste aborrefiskeri i verden. Det gælder både for antallet af fisk og for gennemsnitsvægten, der til tider er uhyggeligt høj.

På denne aften vil biologerne (Mikkel og Emil) fra Københavns Universitet komme og fortælle om de nyeste forskningsresultater. Det handler blandt andet om genetiske undersøgelser af aborrer i hele Danmark, samt undersøgelser af aborrens osmosegulering/salttolerance.

Derudover vil resultaterne fra de sidste to års overvågning af størrelsen på de gydemodne aborrer i vores område blive præsenteret.
Derudover har fiskene gennem de senere år været genstand for flere forskningsprojekter, hvilket har været med til at beskrive nogle af de unikke tilpasninger fiskene i området har udviklet.

Ishøj Sportsfiskerklub har nedsat et aborreudvalg som efter bedste evne forsøger at forvalte og forbedre betingelserne for bestanden lokalt. Foruden ubetinget catch and release, prøver klubben at forbedre fiskenes gydemuligheder, samt at overvåge størrelsen på de gydemodne aborrer.

Vi starter kl. 19.00


Alle ISK nyheder