ISK nyheder

Skarvpatrulje, 14-02-2016

Skarvpatrulje”

Problemet med skarv ved St. Vejleå er blevet så stort, at vi bliver nødt til at lave en fælles indsats, hvis vi skal redde vores fiskeri i området. Det er tvingende nødvendigt at der kommer flere personer ned og ”bortskræmmer” fuglene, som dagligt fortærer mange fisk.
Der er tale om nogle hundrede skarv som kommer til området hver dag, så det er betydelige mængder fisk som forsvinder hver eneste dag fra det lille begrænsede område og det kan det simpelthen ikke holde til.

Derfor skal vi øjeblikkelig have startet en ”skarvpatrulje” op, som kan være med til at skræmme fuglene væk, så de ikke får ro til at ”fiske” i området. De personer som melder sig, vil for deres indsats modtage et gavekort på 500,- til enten Bilka eller Sport Dres.

Skarvene ankommer i stort antal ved solopgang, så det er selvfølgelig på dette tidspunkt, at der er brug for den største indsats. Fuglene skræmmes bort ved din blotte tilstedeværelse og ved at lave lidt støj, som kan gøres ved at ”klappe” med skraldespandslågene eller slå et par stykker træ eller andet mod hinanden.

Vi håber at der er mange som melder sig til dette, idet vores fiskebestande simpelthen ikke kan holde til denne store predation og vil kollapse.
Du melder dig til ”skarvpatruljen” ved at skrive eller ringe til Steen Lyngsø på lyngsoe@comxnet.dk / 2548185 eller ved at gå ind på klubbens "Facebookside" og skrive dig på i kommentarfeltet,
Det kræver selvfølgelig en indsats, hvis man skal gøre sig fortjent til det udlovede gavekort, så minimum en eller to ture til åen om ugen, er det som vi regner med.
Skarven plejer at forlade området i starten af april, så det de næste 6 – 7 uger at det drejer sig om.

Vi håber at der er mange som vil være behjælpelig med at skræmme de alt for mange fugle væk fra området, det er simpelthen en nødvendighed, hvis vi skal have en chance for at fange en stor aborre i de kommende år!


Alle ISK nyheder