ISK nyheder

Skarvpatrulje, 04-01-2017

"Skarvpatrulje"

Nu hvor der er blevet koldt i vores nordiske broderlande, kommer skarven fra dette område til Danmark for at overvintre. Problemet med skarv ved St. Vejleå er blevet så stort, at vi bliver nødt til at lave en fælles indsats, hvis vi skal redde vores fiskeri i området. Det er tvingende nødvendigt at der kommer flere personer ned og ”bortskræmmer” fuglene, som dagligt fortærer mange fisk.
Der er tale om nogle hundrede skarv som kommer til området hver dag, så det er betydelige mængder fisk som forsvinder hver eneste dag fra det lille begrænsede område og det kan det simpelthen ikke holde til.

Derfor skal vi øjeblikkelig have startet en ”skarvpatrulje” op, som kan være med til at skræmme fuglene væk, så de ikke får ro til at ”fiske” i området. De personer som melder sig, vil for deres indsats modtage et gavekort på 500,- til enten Bilka eller Sport Dres.
Skarvene ankommer i stort antal ved solopgang, så det er selvfølgelig på dette tidspunkt, at der er brug for den største indsats, men der er selvfølgelig skarv ved åen dagen i gennem. Fuglene skræmmes bort ved din blotte tilstedeværelse og ved at lave lidt støj, som kan gøres ved at ”klappe” med skraldespandslågene eller slå et par stykker træ eller andet mod hinanden. Brug også gerne de orange veste som hænger i klubben, dem kan skarven ikke lide.
Vi håber at der er mange som melder sig til dette, idet vores fiskebestande simpelthen ikke kan holde til denne store predation og vil kollapse.

Du melder dig til ”skarvpatruljen” ved at ringe til
Steen Lyngsø på 22 54 81 85 eller på mail: lyngsoe@comxnet.dk
Husk at skrive hvilken ugedag som passer dig bedst.
Det kræver selvfølgelig en indsats, hvis man skal gøre sig fortjent til det udlovede gavekort, så minimum en tur til åen om ugen, er det som vi regner med.
Det er i de næste tre måneder, at de mange skarver er ved St. Vejleå

Vi håber at der er mange som vil være behjælpelig med at skræmme de alt for mange fugle væk fra området, det er simpelthen en nødvendighed, hvis vi skal have en chance for at fange en stor aborre i de kommende år!Alle ISK nyheder