Seneste Nyheder

Torske Cup 2018, 26-11-2018


Torskecuppen 2018

Den 25. november var det blevet tid til årets ”Torske Cup ”på Øresund, som er en åben konkurrence som Ishøj Sportsfiskerklub arrangerer.

Denne dag skulle vi fiske med ”Fyrholm” som sejler ud fra Kalkbrænderihavnen i København. Målet var de mange torsk, som netop på denne tid trækker ind på det lavere vand for at mæske sig i krabber.

Der havde været et godt fiskeri i tiden op konkurrencen, så det var med gode forventninger at de 26 deltagere mødtes på kajen denne tidlige morgen.
Lodtrækningen om pladserne blev hurtigt overstået og grejet blev gjort klar.
Klokken 8.00 blev trosserne kastet, og kursen blev sat ud mod fiskepladserne og 7 timers fiskeri.

Efter en lille halv time blev den første plads nået og loddet tegnede fint med fisk, så ”Fyrholm” blev lagt til rette, og det første drev kunne starte.
Der var fisk med det samme og kort efter landede de første fisk i kurvene. Det var fine fisk som stod på pladsen og der kom flere fisk over 3 kilo ombord, fine fisk på kastegrejet.
Det blev til en del drev over dette produktive område og alle ombord havde efterhånden fint med fisk.

Fiskeriet på denne plads ebbede lidt ud, så kursen blev sat lidt nordover, for at finde flere fisk.
Her var der også fint gang i fiskeriet og deltagerne hyggede sig gevaldigt med det underholdende fiskeri på de lette grejer.
Klokken 11.30 var halvdelen af tiden gået og alle mand rykkede 6 pladser til højre. Dette, sammen med at skibet skiftede mellem pirke- og kasteside hver anden gang, gjorde at pladsfordelingen blev så ens som mulig.

De næste timer gik hurtigt og da klokken var 14.30, ringede skipper af for sidste gang og kursen blev sat mod havn. En hurtig optælling viste at der var fanget mellem 5 og 20 torsk pr. mand, et ganske godt resultat.
På turen ind, blev de rensede fisk indvejet og dagens resultat kunne regnes ud.
Der var præmier til de 5 personer med den højeste samlede vægt af 5 torsk, samt præmier til de 3 største torsk.

Dagen vinder samlede vinder blev Cees Vader som indvejede 14,50 kilo fordelt på 5 torsk.
Cees vandt et gavekort på 2000,- til Sports Dres
På de næste pladser kom Jan Godsk og Jan Dehli som begge indvejede 12,50 kilo. Jan Godsk havde dog den største torsk, så han fik 2. pladsen.

Dagens største torsk stod Cees Vader også for, idet han landede en fin fisk på 4,70 kilo renset vægt.
For den bedrift fik han et gavekort på 1000,- til Sport Dres.
Thor Rasmussen og Anders Pedersen fik den 2. og 3. største torsk og for dette fik de fine grejpræmier.

Tak til alle deltagerne for en hyggelig efterårsdag på Øresund, vi gentager selvfølgelig arrangementet i 2019. Håber at vi ses 