Seneste Nyheder

Jens Bursell i klubben., 15-11-2006

Den 14. november havde vi besøg af Jens Bursell i klubhuset. Han skulle vise dias og fortælle om en fisketur til Amazonas. Som altid fortalte Jens levende om turen, og allerede under fremvisningen af det første billede, som blev fulgt af en længere beretning om turen mål og det indledende arbejde med planlægningen af en sådan tur, var tilhørende grebet. Turen foregik langt oppe i Amazon flodens øvre løb, hvor bredden på hovedløbet kun er et par hundrede meter!. Målet med turen var en malleart, jeg har desværre glemt navnet, men som skulle kunne veje flere hundrede kilo. Da de samtidig er regnet for en af de vildeste ferskvandsfisk i denne verden, skulle der kraftige grejer til, og det var da også medbragt på turen i rigelige mængder. Der var afsat tre uger til fiskeriet, så det skulle være muligt at fange et par store fisk til deltagerne på turen. Det skulle dog vise sig, at det var langt fra nemt at finde disse maller, så efter nogle dage blev fiskeriet omlagt. Nu blev der satsat på arapaimaer, en stor tropisk lungefisk, som kan blive op til fire meter! Det lykkedes da også at kroge nogle af disse fisk og efter nogle dramatiske fights, lykkedes det da også at lande nogle af disse utroligt smukke fisk. Det er en lang fisk med et lille hoved, men med nogle helt utrolige farver, de store mørke skæl, har nærmest lysende røde kanter, så det giver et fantastisk farvespil.
Som dagene gik kom der da også maller på land, ingen af den art som egentlig var turen mål, men andre særprægede fisk, med nogle utrolige farvetegninger. Det var bl.a. økseskaftmaller, tigermaller og papegøjemaller på op til knap 50 kilo. Nogle af dem overgik faktisk de eksisterende verdensrekorder, men på grund af et mærkeligt regelsæt hos IGFA, som jo står for registreringen af nye rekorder, blev de aldrig tilmeldt.
Billederne gav os også et indblik i hvordan livet leves, når men bor under primitive forhold, langt inde i verdens største regnskov. Der var noget om store, ja rigtig store taranteller, giftige skorpioner, mange og lange våde nætter i bunden af en vandfyldt kano, hundredevis af moskitobid på en enkelt ryg og mange andre hyggelig ting, Det var en rigtig god aften med en masse gode billeder og en rigtig god fortæller. Tak til Jens, for en rigtig interessant og ikke mindst underholdende aften.


Alle nyheder