Seneste Nyheder

Klubtur til Bagsværd sø, 20-11-2006

I lørdags havde vi klubtur til Bagsværd sø. Vi var kun fire tilmeldte, så vi fordelte os i to både. Vi mødtes ved broen hvor bådene lå kl. 08.00 og efter klargøring af grej og både, var vi klar til at fiske ved ni tiden. I ”førerbåden” med Lars og Steen, blev kursen straks sat mod området ud for øen, hvor de før havde fanget gode gedder, mens ”tøsebåden” med Ulrik og Thoke, valgte at starte lidt længere inde mod land. Der gik en halv times tid, uden at der skete det store, så blev kursen sat ind mod ”Radiobugten. Herinde var der straks en gedde som tog skallen i overfladen, mens den var ved at blive sat ud, så nu var optimismen i top. Kort efter blev det ene flåd da også trukket under og en mindre gedde måtte en tur op i båden. Nu kom der en mindre hugperiode og der kom hurtigt et par gedder ind i ”førerbåden, mens de i ”tøsebåden”, ikke rigtigt kunne kroge fiskene. Vejret havde været det store samtale emne i dagene op til turen, idet der var lovet en hel del vind, og så er det ikke så rart at ligge ude på en sø i en robåd. Men heldigvis havde meterologerne endnu engang taget fejl, vind var der ikke meget af og solen kiggede endda frem i perioder.
Op ad formiddagen, lå begge både og fiskede i det samme område og over hos tøserne fik de et hug. Efter en fin fight kom fisken op i overfladen og Thoke udbrød højt ”en sandart”. Fisken kom ind og efter en hurtig vejning og fotografering, blev fisken hurtigt sat ud igen. Det er glædeligt at der igen begynder at vise sig sandart mellem fangsterne i søen, idet stort set hele bestanden bukkede under for nogle år siden. Nu er der igen kommet så mange fisk, at man kan være heldig at fange en sandart i ny og næ, men det er vigtigt at de bliver genudsat igen, så de forhåbentlig kan hjælpe med til at få bestanden op på de tidligere års høje niveau. Thoke`s fisk var i øvrigt et flot eksemplar på 3,850 kilo.
Dagen gik med spredte fangster af gedder, snitvægten var ikke så stor, men sådan er det visse dage.
Da det begyndte at blive mørkt, skulle vi lige have det sidste træk ved øen. Lars mistede en mindre gedde, mens Ulrik krogede en tungere fisk på den modsatte side af øen. Lidt efter kom fisken i overfladen og dagens anden sandart var en kendsgerning. Fisken blev fightet forsigtigt og kom sikkert i nettet. En rigtig flot sandart på 4,650 kilo, taget i det absolut sidste lys. Det er ikke hverdagskost med to sandarter i denne størrelse på samme dag, men herligt at se at sandarten i søen er på rette vej. Det bliver spændende at se hvad der sker fremover.
Inde på broen blev dagens resultater talt sammen. ”Førerbåden” havde fået 9 gedder, med den største på lige knap fem kilo, mens ”Tøsebåden” havde landet 3 gedder og de 2 flotte sandart.
En herlig dag på Bagsværd sø, vi vender helt sikkert tilbage næste år, så skal den helt store gedde nok komme om bord.


Alle nyheder