Seneste Nyheder

Forrygende fiskeri i åen., 26-11-2006

St.Vejleå har fisket forrygende i dette efterår. Der har været rigtig mange aborrer og størrelsen har bestemt ikke fejlet noget. Der er landet mange fisk på et til halvandet kilo, og nogle enkelte på knap to kilo, er det da også blevet til. Aborrerne kom allerede ind i åen midt i oktober. Den første store efterårsstorm pressede en masse saltvand ned fra Kattegat/Øresund, og så søgte fiskene ind mod åen. Vandstanden har holdt sig på et højt niveau næsten lige siden og det har bevirket at der har været et stabilt fiskeri.
Havørrederne har vi derimod ikke set så meget til i dette efterår. Der er da blevet fanget nogle stykker, men det er langt fra de tidligere års fangster. Måske er det også her, den højere vand-temperatur i efteråret som spiller ind og gør at fiskene er senere på den, det er hvad vi håber på. En anden forklaring er måske det masive garnfiskeri, som finder sted uden for havnen. Det er virkelig mange havørreder som bliver landet af ”fritidsfiskerne” i deres garn, som både står lovligt og ulovligt. Vi håber dog på det første og ser frem til at havørrederne er på plads, når fredningen ophører i "Karret" den 16. januar. Husk at inde i St.Vejleå, der er alle havørreder dog fredet til den 30. april.

Billedet er fra en tur midt i november, hvor Thoke var ved St.Vejleå, sammen med Jakob og Ulrik. Da de ankom til åen om morgenen, var pladsen som de gerne ville stå på, heldigvis ledig. At det var en god plads, fandt de hurtigt ud af, idet fiskeriet var helt fantastisk. Der var aborrer i 2 ud af 3 kast, og når der blev fisket i seks timer, så blev det til noget. Da dagen var omme, kunne de se tilbage på nogle underholdende timer med mange fisk over kiloet. Dagens største fisk fik Ulrik, det var en flot aborre på 1,740 kilo. Thoke var ikke langt efter med en fisk på 1,730 kilo (fisken på billedet)
Hvis du fisker i åen, så vær opmærksom på at havørreden er fredet nu. Du må altså ikke fiske efter den, så der er absolut ingen grund til at veje og fotografere fisken, hvis du skulle være så uheldig at kroge en havørred. Du skal løsne krogen forsigtigt i vandkanten og lad så fisken svømme ud igen, uden yderligere overlast.
Vores kontrollørere ved St.Vejleå, vil holde øje med dette og de vil helt sikkert påtale det, hvis fisken ikke bliver løsnet forsigtigt fra krogen i vandkanten.Alle nyheder