Seneste Nyheder

Andefiskeriet, 06-12-2006

I lørdags var det blevet tid til at fiske juleanden hjem, der var der nemlig det årlige ”andefiskeri” i klubben. Klokken 06.00 mødtes 14 medlemmer i klubhuset til morgenmad, dette ukristelige tidspunkt var nødvendigt, idet det gælder om at være tidligt ovre ved åen, for at sikre sig nogle af de gode pladser. Fiskeriet har jo været temmelig godt i den senere tid, og det er noget som trækker lystfiskere til Ishøj!
Da solen stod op ved otte tiden, var alle mand klar ved bredden af St.Vejleå. Stort set synkront, landede taklerne som var agnet op med de altid sikre småskaller, ude i det for årstiden varme vand. Den første halve time skete der stort set intet, så snakken gik hurtigt på at fiskeriet sikkert blev svært denne dag. Da lyset var taget noget til, var det ligesom om, at aborrerne også begyndte at røre på sig. På det ene slusehjørne kom der et par aborrer på land, men det var mindre fisk. Så fik Stoffer et en god fisk på og denne gang så det bedre ud. Det var en rigtig flot aborre på 1440 gram, så nu lagde han sig i spidsen af dagens konkurrence, det var nemlig kun aborre som talte med til andefiskeriet. På det andet slusehjørne stod Dan, Thomas og ”Dyv”, de begyndte også at fange pænt med fisk og der kom nogle stykker op over kiloet. Det var som om at fiskene var koncentreret i området omkring slusen, for der blev stort set ikke fanget fisk andre steder.
Da det samtidig var den tredie og afgørende afdeling af klubmesterskabet, så var der også point at hente til denne konkurrence. Der kan indvejes tre fisk af hver art, så der var et par stykker som nu satsede på medefiskeriet. Michael var startet op med dette og efter lidt ventetid, kom der gang i nogle brasen. Steen fodrede nu også en plads op, og ville på den måde forsøge at fange nogle pointgivende skaller og brasen.
Der blev stadig fanget aborre på slusehjørnerne og det lykkedes Dan at få en på 1325 gram. Lidt efter blev der jublet på det andet hjørne, nu havde Danny landet en aborre på 1400 gram og havde dermed overtaget den foreløbige 2. plads. Så fik Steen et godt hug på flådstangen og fisken var ikke sådan lige til at få ind. Det viste sig at være en tromletyk vinterbrasen på 3,125 kilo, en sjælden størrelse inde i åen.
Timerne gik og aborrefiskeriet klingede lidt af. Det fik Dan, Thomas og ”Dyv” til at tage en hurtig beslutning, og de valgte at satse den sidste tid i Jægersøen, i håbet om at fange en gedde eller to.
De fik en kun en enkelt, men den var til gengæld også pæn. Det lykkedes nemlig Thomas at lande en flot gedde på lige ud seks kilo, den tog en levende skalle som blev fisket under et flåd.
Klokken 13.30 sluttede fiskeriet og der var samling i klubhuset. Her var der en portion varm skipperlabkovs klar til deltagerne. Resultatet af dagens fiskeri blev derefter gjort op, og der blev uddelt præmier.
Dagens vinder blev Kristoffer Hansen med en aborre på 1440 gram, på 2. pladsen kom Danny Ploug med en aborre på 1400 gram og endelig på 3. pladsen var det Dan Rasmussen med en aborre på 1325 gram. Der var ænder, rødvin og lidt grej til præmietagerne. En superpræstation af de to deltagende juniorer, de satte alle seniorerne på plads, med deres 1. og 2. plads.

Årets klubmesterskab blev også afgjort. Her blev årets samlede vinder Steen Lyngsø. Lars Christensen blev nr. 2, mens Dan Rasmussen besatte 3. pladsen. Den komplette stilling kan ses under konkurrencer her på siden


Alle nyheder