Seneste Nyheder

ISK`ere på tur., 12-01-2007

I de sidste par måneder er der flere medlemmer fra Ishøj Sportsfiskerklub, som har været på fiskeeventyr under fjerne himmelstrøg, nærmere bestemt i Canada.
Kim Hammerstrøm havde hørt om det vilde fiskeri efter stør på Frazer river i Canada. Han tog med på en tur sidst i november, som var arrangeret af Getaway Tours. Kim havde inden turen, talt med nogle andre lystfiskere som havde oplevet fiskeriet derovre, men han havde måske en lille mistanke om, at historierne var en lille smule bedre end virkeligheden. Men denne tanke kunne han hurtigt droppe, da han først stod på floden, med den første stør for enden af linen. Historierne var åbenbart helt sandfærdige. Kim oplevede et drømmefiskeri i løbet af ugen, ikke engang storm og iskoldt snevejr kunne stoppe fiskeriet. De lokale guider som Getaway Tours benytter, viste endnu engang at det ikke er et tilfæde, at de bliver anset som flodens bedste guider. 12 mand fangede ialt 365 stør på de seks fiskedage, hele 15 af fiskene var over 2 meter. Kim fik en af de største, nemlig en gigant på hele 237 cm!

Henrik Carl har også været en tur ved Frazer River, han fiskede sammen med en kammerat på egen hånd noget af tiden og det var også med stor succes. Her er Henriks egen beretning:
I slutningen af oktober oprandt den ventede afrejsedag endelig, og sammen med Thomas Sanotra fløj jeg til Seattle hvorefter vi kørte til byen Mission, der ligger ved floden Fraser. Vi havde selv planlagt turen, og de første tre dage fiskede vi fra land uden guide. Desværre var vejret dårligt, og fiskeriet noget sværere end sidst jeg var der, så vi fisk kun stør op til 34 kg. Heldigvis skiftede vejret da vi på fjerdedagen skulle ud med guide, så nu kom der mere gang i fiskeriet. Vi fiskede fire dage efter stør fra båd og det gav mig godt 30 stør med den største på 200 kg (forklængde 254 cm) fanget på andendagen umiddelbart efter at Thomas havde fået en på 125 kg. Så var turen reddet. Vi fiskede også en del laks om eftermiddagen, når vi var færdige med guiden. Det er ikke meget sværere end skallefiskeri herhjemme, så det gav massevis af fisk. Det var næsten for let. Der var flest hundelaks, men vi fik også enkelte kongelaks. Naturen er fantastisk, særligt hvis man kører lidt nordpå. Det ender sikkert med, at jeg bliver nødt til at tage tilbage igen på et tidspunkt.
OBS: Fisken på billedet over teksten, er Henriks landfangede stør på 34 kilo.Alle nyheder