Seneste Nyheder

Suværent rimtefiskeri, 05-04-2007

Forårets rimtefiskeri er noget som mange ser frem til. De herlige dage ved åen, hvor solen for alvor er ved at få fat, er noget som hvert år indikerer at nu er foråret kommet. I år har den varme vinter åbenbart fået rimterne til at søge op på gydepladserne tidligere, idet de allerede var i fuld gang med legen midt i marts måned! Der var mange som blev snydt af det tidlige tidspunkt, men Thoke og Ulrik havde været ved åen flere gange i løbet af de første fjorten dage af marts, så de var på plads da fiskeriet var på sit højeste. Det blev til en imponerende stak rimter på turen som Thoke fortæller om her:
Lørdag d. 17. marts var vi tre gutter ude efter rimter. Vi regnede med, at det skulle være en tidlig tur, men det viste sig at rimte sæsonen var startet markant tidligere end de sidste mange år, og fiskene var alle smækfede, og nogle havde endda smidt rognen. Det var den helt rigtige dag vi havde ramt, for de efterfølgende dage, fangede vi stort set kun udlegede fisk, og dem som vi talte med senere, havde også kun fået udlegede fisk.
Jeg startede dagen med at lande en havørred på ca. 2 kg. og dette skulle vise sig ikke at være den sidste. Mellem kl. 8 og 13 fik vi kun mindre fisk. Dog fik Ulrik en pæn fisk på 2,525 kg. og jeg fik en havørred, men lige pludselig kom der et træk med store hunfisk. Schultz fik den første store fisk på 2,675 kg og 53 cm. og jeg fik en havørred. Herefter fik Ulrik en fisk der stod enormt tungt ude i strømmen. Efter en lang fight med den store fisk landede han en enorm rimte. Den var helt firkantet af den tunge rognsæk, og vægten viste 3,050 kg. og den var 55 cm. lang. For en sikkerheds skyld blev den lige vejet på min vægt, men resultatet var det samme, lige efter snuppede jeg lige en havørred til. De to næste fisk Ulrik fik vejede 2,750 og 2,650 kg. og jeg fik lige en havørred i mellemtiden. Selvom Ulrik og jeg sad lige ved siden af hinanden nåede jeg kun at få en rimte på 2,475 kg. (52 cm.) på denne helt perfekte dag.
Selvom jeg var den der fangede flest fisk, kunne man ikke undgå at blive mobbet på vejen hjem med at være ørredfisker, og når man ikke havde fået en rimte over 2,5 kunne man ikke være med i klubben. ØV! Billedet viser Ulrik med den nye klubrekord på 3,050 kilo.
Der var dog andre fra klubben som fik fine fisk i perioden efter, for der kom åbenbart et mindre træk af gydefisk i løbet af den efterfølgende uge. Det gav en stribe fine fisk på op til 2,350 kilo til fire medlemmer som fiskede weekenden efter i ”Tryggen”.Alle nyheder