Seneste Nyheder

Gedder på stribe, 01-01-2008

Tidligt om morgenen den 30 december, satte Søren Græsborg og Steen Lyngsø kursen mod Fyn, hvor årets sidste gedder skulle udfordres. Bag i bilen stod der to tønder godt fyldt med agnfisk, idet de på deres sidste tur til denne sø var løbet tør for agn, og dette skulle under ingen omstændigheder stoppe dem denne gang! På køreturen blev dagens taktik lagt, Søren havde jo revance tilgode fra den sidste tur hvor resultatet blev 22 – 23 i Steen`s favør, så han havde særlige planer!
Vel fremme ved søen blev grej og båd gjort klar og fiskeriet startede lige uden for bådpladsen. Efter ti minutter havde den første gedde været indenbords og den næste havde allerede vist interesse for agnskallen, så det tegnede til at blive en underholdende dag. De blev i dette område i den næste times tid og der kom da også flere fisk ombord, men størrelsen på gedderne var ikke så imponerende, så kursen blev sat ud mod et lidt dybere område, hvor der plejer at være større fisk. En times fiskeri i dette område gav dog ikke et eneste hug, så noget andet måtte prøves. Ud for en pynt fik Søren hug og her var der en noget anderledes vægt bag. Under fighten gik hans andet flåd også, så Steen måtte give modhug på denne. Den første gedde kom i nettet og så startede Søren fighten med den anden fisk. Her var der også vægt bag og da fisken viste sig ved båden, kunne Søren se at denne fisk var større, end den som allerede lå i nettet. Desværre røg krogholdet i det samme og en ed røg gennem luften. Søren reagerede dog hurtigt og kastede skallen ud hvor fisken var blevet mistet og fisken huggede igen, en taktik som ofte virker i klart vand.. Desværre røg den igen og vi så ikke mere til fisken. Fisken som var i nettet vejede for øvrigt 7,80 kilo. En markør blev dog kastet i vandet, så de kunne fiske området igennem og det var åbenbart her at fiskene var koncentreret, idet de næste par timer bød på et fornemt fiskeri.
Der var også medbragt nogle rimeligt store agnfisk og da Søren prøvede en rimte på ca. 800 gram gav det rimeligt hurtigt resultat. En gedde tog skallen og efter nogle sekunders ventetid blev der givet modhug. Fisken blev fightet ind til bådsiden hvor den skulle håndlandes, desværre var den ikke så samarbejdsvillig, så forfanget knækkede under landingsforsøget. Fiskeriet fortsatte og da de agnfisk som stadig var i vandet kom ind over området hvor fisken lige var blevet mistet, var der hug på Steen`s skalle. Efter en fin fight kom gedden ind til bådsiden og kunne håndlandes. Stor var overraskelsen da det viste sig at være den fisk som Søren lige havde mistet! Gedden vejede 6,30 kilo og kunne genudsættes efter at den var blevet befriet for Søren`s takel.
Dagen var ved at være gået og solen var gået ned bag horisonten. Selvom der stadig var godt med skaller tilbage i tønden havde det været en helt fin dag og da resultatet blev gjort op stod den 20 -20, altså uafgjort i dagens interne hyggedyst. 40 gedder havde altså været oppe og vende i båden, med den største til Søren på 7,80 kilo.
En rigtig god og hyggelig afslutning på fiskeåret 2007.Alle nyheder