Seneste Nyheder

To 10´ere til Per B. Larsen, 17-03-2008

Per B. Larsen har atter været en tur på søen og denne gang gik turen til "hovedlandet" i vest. Her er Per`s beretning fra turen:

Så kom tidspunktet hvor jeg skulle til det jyske, for at besøge min fiskespecialist Jørgen Skårup, der var frisk nok til at inviterer mig endnu en gang. Så måtte vi se om heldet skulle bringe mig en stor fisk igen.
Uret ringede kl. 1:45 natten til fredag og ved en halv syvtiden sad jeg og spiste morgenmad i Hadsten. Programmet stod på at fiske mest muligt – først efter agn. Det gik meget let, og så gik vi i gang med gedderne. Fiskeriet startede lidt trægt lige indtil Jørgen gav modhug på en sur fætter, der gav ham kamp til stregen. Den vejede prik 10 (det var jo mig, der vejede den) og glad var han. Vi fortsatte over til modsatte bred, og der fangede jeg selv en på 7,3 kg og var ligesom lidt med igen. Vi kørte området godt igennem, og pludselig viste der sig en stor hvirvel bag mit flåd. Fisken blev lidt i overfladen og så ikke så voldsom ud. Den var dog ikke lige til at få ind, og vi så den ikke i lang tid. Til sidst gled den op langs bådsiden og blev landet med et sikkert gællegreb. Her viste vægten 10,4 kg, og så var det sjovt igen (det var det nu alligevel). Resten af eftermiddagen gik med pindgedder, og vi tog hjem til aftensmaden. Aftenen blev brugt til dørgefiskeri med woblere, og det gav Jørgen en sandart på hele 5,9 kg.

Dag 2 prøvede vi nye områder. Vinden var taget til, og det var svært at sejle op imod den med el-motoren. Jørgen lagde ud med en 4 kilos gedde, og jeg snuppede en på 6,0 kg. Ellers fik vi kun pinde. På vej mod udgangspunktet landede jeg en fisk på nær de 5 kg. Vi vejede den dog ikke, da der løb en lille blodstribe ned fra gællen, så den kom hurtigt ud. Vinden var taget yderligere til, og vi blæste ind til et sted ved bredden, hvor der stadig var lidt dybde. Her søsatte jeg en stor skalle lige ved bådsiden, og flådet fortsatte ned under overfladen. Jeg gav et hård modhug og havde nu store problemer med at overbevise skipperen om, at det ikke var en gren, som jeg havde kroget. Efter en masse bøvl med begge to, fik jeg styr på fisken, der farede rundt ude i vandet. Efter endnu et sikkert gællegreb fik Jørgen sit underlige blik i øjnene, som betyder at ”den var god nok”. Vi gik nu på land, hvor vi både vejede og fotograferede. Den var ganske rigtigt over de magiske 10 kilo – 100 g større end vores største fra dagen før - og vejede hele 10,5 kg. Nu havde vi fået vind nok og vendte snuden hjemad.

Dag 3 bar præg af at området var gennemfisket. Vi fik dog to over syv på henholdsvis 7,4 til Jørgen og 7,5 til mig.

Nu håber jeg bare på, at han vil se mig igen til næste år (jeg prøver at rose ham meget og velment).Alle nyheder