Seneste Nyheder

Flot ørred i klubbåden, 01-06-2008

Vi var 2 mand ude på bugten denne 1. maj, i stedet for i fælledparken til enten Arbejdernes Internationale Kampdag eller til pokalfinale i Paken. Vi ankom til klubhuset lidt over 10 og fik langsomt læsset de enorme mængder af gods, som vi havde slæbt med , og fik derefter rigget båden til - og så klar til afgang.
Derefter gik med lystige tok-tok-tok ud gennem karret og videre gennem havnebassinet. Pludseligt lød motoralarmen, og vi fumlede lidt forvirrede rundt, indtil det gik op for os at det ikke var ekkoloddet der stædigt hylede, så det peb i ørerne. Vi skyndte os at slukke for motoren og fik ringet til formanden som forsynede os med Johns nummer, så vi kunne få lidt konsulentbistand 'on the spot'. Imelletiden nåede vi at opdage, at vi havde glemt at løsne luftventilen på benzintanken og skyndte os at gøre det. John meldte ud at det sikkert var benzin-ventilen eller evt. at det var kommet skidt i vandkølingsindtaget. Det sidste var ikke tilfældet så vi fortsatte ud gennem havnemundingen med håb om en god debutdag på bugten.
Et godt stykke ude på vej sydover og med fem- seks meter vand 'under kølen', satte vi vores første stænger - de 2 downriggere og et par dørgestænger med halvstore pirke. Så tokkede vi stille og roligt afsted mod dybere vand og nærmede os Hundige, vi gled videre sydover mens regnen begyndte at sile ned sammen med en halvkold brise, der fik det til at ligne og føles som en halvkold affære vi havde vovet os ud i. De extra trøjer blev fundet frem og oliebukser trukket på + hætter slået op, mens vi skuttede os og lurede lid på hvor længe vi ville kunne holde til det her vejr.
Det gik også hurtigt op for os at vi ikke skulle så langt fra land før vi ikke kunne holde landkending, ergo ringe sigtbarhed. Vi havde dog en GPS med og testede den for en sikkerheds skyld - bare så vi ikke inden aften ville ende et sted i nærheden af Gdansk på Polens Østersøkyst eller i omegnen af Skt Petersborg.
Vi trollede afsted med diverse dybder afprøvet og et enkelt sikkert bundhug¨på begge stænger hvilket fik os til at vrøvle lidt om vragfiskeri, ubåde og dumpet smuglergods.
Jeg opdagede at min makker, hvis stang hoppede så mærkeligt at jeg tit troede at han havde noget på , havde den ude på 29 m dybde, og vi fik os en god griner over hvorfor den havde set sådan ud. Nå, han troede ikke at dybde-meter-indikatoren virkede. Det fik vi justeret og en omgang seriøs trolling kunne nu tage sin begyndelse. Vi havde også fundet de 8-9 meter som vi sidste år på fars dag havde haft held med at tage en god stor ørred på.
Da jeg skal justere min trolling stangs dybde og sænke blyklodsen et par meter får jeg rimeligt vildt overløb på stangen, men tænker at den jo hænger meget godt derude så den får sgu lov at blive hængende på den nye dybde ca. 6 meter mod 4 lige før. Pludselig går min stang og står som en osteskærer, med nogle dejlige dybe gentagne ryk, der ikke lader en i tvivl om at der gang i en eller anden form for fight med en god fisk af en eller anden slags.
Dejlig dramatik med totalt overløb på multirullen og en ret hårdhændet nervøs indspoling oven på al den kludrede line. Et alt for lille fangstnet og endnu engang overraskelsen over at noget der lignede en 2 kilos ørred var en pæn fed torpedobasse, som faldt af i landingen - heldigvis lige ned i nettet hvor den ellers hang og dinglede på kanten og sagtens ku være røget ved siden af, i sine sidste krampagtige forsøg på at slippe for en tur til ørredernes nirvana.
Det var da en meget god start med en flot ørred (4 kg - 65 cm), der røg på downrigger-trollingblinket midt i en kølig silende regn helt ind gennem regntøjet !
Vild jubel i båden og hygge over at de var her og de huggede i denne silende regn.
Der blev gokket i nøden og fotograferet med mobilerne og så blev der på ny sat stænger - foruden forsøgt registreret på GPS´en, hvor vi var, for vi havde ingen anelse andet end blot syd for Ishøj ca 1 times sejlads i langsomt trollingtempo ude på de 8-9 meter ved nogle bundgarnspæle.
1-1 stod den nu efter at min makker på vores jomfrutur havde fanget en på 4,25 kg.Humøret steg nogle grader til fortsat fiskeri, selvom det endnu ikke viste tegn på opklaring. Denne kom dog langsomt indenfor den næste time, så vi kunne hive de kolde våde jakker af og lave lidt pause med noget bundsnøre- og kastefiskeri foruden en stribe madder assisteret af kaffe ned i løgnhalsene. Vi genoptog trollingen og senere hang der en lille torsk som ikke havde udløst klemmen og sikkert var blevet slæbt en hel del rundt og måske var lidt rundtosset.
Lige før havnelanding ved indtagning af linerne endnu en fisk - de blev sgu mindre og mindre - en sild på trolling blinket, en bidefisk .... på størrelse med blinket der grangiveligt lignede en sild, og som man næsten kun kan tolke som en forårskåd bejler til en lolita-sild.

Enden på komedien må være at her at kommer med en varm tak til ISK for en fin meget velholdt og velplejet + næsten gratis facilitet (koster kun benzinen !), der seriøst har givet et par gode dage med en pæn statistik - 2 dage, 2 ørreder omkring de 4 kg + det løse Hornfisk, Torsk og en vild vårsild - hvor heldig kan man være ?!


Alle nyheder