Seneste Nyheder

Gigantgræskarpe til Thoke, 31-07-2008

Sommerferien skulle egentlig ikke bruges på fiskeri, men min kæreste skulle lige prøve sin nye sovepose og bedchair (som hedder seng på kvindesprog), og så var det jo nødvendigt at tage en nattur med hende.
Eneste agn jeg havde i fryseren var 14 mm. dammusling boilie, og det eneste jeg har fanget på dem i år er græskarper, så derfor blev turen efter græskarper.

Valget af vand faldt på samme vand, hvor Ulrik 10 dage forinden havde fået en græskarpe på 9,12 kg. Vi ankom til søen ved syvtiden og mens jeg riggede til, startede kæresten det helt store grillmadsprojekt. Grillmaden var klar inden jeg kunne nå at sejle tackler så det blev sent inden sidste tackel skulle sejles ud.
Der var ikke mange gode spots i søen, og derfor blev der lagt to tackler med 5 meters mellemrum på et af de få gode områder jeg kunne finde. Lige efter det sidste tackel var lagt på spottet 150 m. ude kunne jeg høre en bidmelder inde på land……

Efter 150 meters kaproning med konstante bip som stressfaktor stod jeg foran mit pod.
Så kom problemet, Det var en af stængerne der lå i samme område, men hvilken? En af svingerne var rykket lidt ned, men det første enkelte bip der kom, var fra den anden stang. Totalt i vildrede med tanken, at der var fisk på en af stængerne og at den var gået over i den anden line stod jeg lidt lammet foran pod'et. Endelig kom der en tydelig indikation på hvilken stang det var. Den ene svinger rykkede lidt ned, og stangen blev straks taget.

Flere gange under fighten bippede den anden stang, så jeg tog den op af pod'et så den stod oprejst og jeg bedre kunne fighte den anden fisk uden linekludder. Efter en kort fight kunne jeg lande en græskarpe, der først opdagede at den var kroget da den lå i nettet, hvilket resulterede i at jeg blev frygtelig våd. Fisken blev vejet til 7,12 kg. og skulle naturligvis lige fotograferes, så kæresten måtte op af soveposen, hvilket var meget svært at få hende overtalt til. Hun hoppede i seng igen med det samme, og jeg gik i vandet for at sætte fisken ud igen. Den gav et kraftigt salg med halen, som resulterede i endnu en byge til mit i forvejen våde tøj, og så var den væk. I det samme kunne jeg høre spolen køre på den stang jeg havde stillet op i pod'et.

Om der havde været dobbelt run eller om den anden fisk havde været i linen ved jeg ikke, men jeg fik i hvert fald hurtigt fat i stangen. Fisken fightede meget mærkeligt og var væsentlig tungere end græskarper plejer at være. Inde foran begyndte fisken at fighte hårdere, og de få gange jeg så den i det grumsede vand kunne jeg se en græskarpe der var meget bred over ryggen, men ellers virkede den ikke specielt stor. Da den efter utallige udløb kom i nettet fik jeg noget af en overraskelse. Den brede ryg fortsatte ned i en enorm vom på fisken, og på trods af blot 94 cm. Sagde vægten 15,92 kg. Ny pr. og vild jubel. Kæresten synes dog ikke der var så meget at juble over da hun igen skulle ud af soveposen.

En time senere fik jeg turens 3 run og kunne efter endnu en hård fight lande nattens 3. græskarpe. Denne gang endnu en fin fisk på 11,32 kg. Den skulle naturligvis også fotograferes.
Sidst på natten mistede jeg en lille græskarpe, men det set i lyset af nattens øvrige begivenheder gjorde det absolut ikke noget.
Alle nyheder