Seneste Nyheder

Makrel / hvarre tur på sundet, 13-09-2008

Lørdag d. 6. september var der en kombineret klubtur på Øresund efter hvarre og makrel. Vi mødtes i Helsingør Nordhavn kl. 06.00, hvorefter Lars Pryds sejlede os ud med båden Findus, idet han havde problemer med gearet på Nadia.
Vi startede med at fiske efter makreller over omkring Pålsjö, idet det skulle være bedst fra morgenstunden. Fiskeriet var dog besværet af en endog meget kraftig nordgående strøm, så det var svære forhold at fiske under. Det resulterede da også kun i en enkelt kontakt med makrel, idet Thoke smed en rigtig god fisk. Vi sejlede tilbage til danskekysten og prøvede nogle drev ud for Kronborg, det resulterede i en enkelt makrel på ca. 700 gram til Michael ”Dyv”, ellers skete der ikke noget. Vi blev herefter enige om at nu var det blevet tid til at prøve hvarrerne.

Lars sejlede op til den normalt ”sikre” hvarreplads, men på grund af den stærke strøm (3 mil), så blev han nødt til at holde skibet med skruen op mod strømmen, for at vi kunne fiske. Efter en del fiskeri var det kun blevet til 2 mindre slethvar til Dan og Lone, og derfor sejlede vi ned til Disken for at prøve her. På Disken skete der ingenting og vi begyndte i stedet at fiske flade. Der var ikke specielt gang i den, og fiskene var generelt ret små. Vi fangede dog en del fjæsinger, så man skulle passe godt på deres giftpigge under afkrogningen. Det gik dog galt for John, idet han blev stukket i fingeren da han skulle fjerne krogen. Det resulterede i en godt hævet og øm finger, som det dunkede godt og grundigt i resten af dagen, men han bed det i sig og fiskede tappert videre. Der kom også nogle knurhaner ombord og oppe i stævnen, fangede Tobias et flot eksemplar.

Efter et par timers fladfiskeri, blev vi enige om at give hvarrene et sidste forsøg inden vi skulle ind.
Ulrik og Thoke satte lige et par flådstænger for at se om de kunne fange en hornfisk til klubbens interne konkurrence "Årets fisker".
Der blev nu ikke fanget flere hvarre på vores bundfiskeri med tobiser, men Ulrik et hug på sit flåd, hvor han fik kroget fisken. Det viste sig dog at være en mindre pighvar og ikke en hornfisk.
Måske den fremtidige metode til hvarrerne!


Alle nyheder