Seneste Nyheder

En gang flade fra sundet, 17-10-2008

Søndag d. 12. oktober var det blevet tid til en klubtur efter fladfisk på Øresund. Vi skulle endnu engang ud med Lars Pryds, der dog havde skiftet ”Nadia” ud med ”Findus” på denne tur grundet maskinskade. Vi havde lejet hele skibet, så der var god plads til de 15 deltagere, som vi havde valgt at være på turen.
Klokken 8.00 lagde vi fra kaj i Helsingør Nordhavn og efter en kort sejltur ud til Lappen, lagde Lars ”Findus” an til det første drev. Der skete dog ikke det store, men der kom dog et par enkelte mindre fladfisk ombord. Der blev førsøgt flere steder på Lappen, indtil vi lå helt oppe ved Ålsgårde. Der skete stadig ikke det store, dog havde Gorm oppe i stævnen, listet en flot rødspætte op på hele 1,015 kilo, så han lagde sig i spidsen i konkurrencen om dagens pulje. Kursen blev nu sat mod den svenske kyst, hvor fiskeriet blev prøvet på muslingerne. Her blev det til nogle flotte skrubber, men stadig ikke i det store antal. Endnu engang satte Lars fut under moteren og nu skulle Disken prøves.
Her var der i perioder lidt mere gang i fiskeriet, men vi manglede lidt strøm til at sætte lidt mere gang i den. Det skal lige nævnes at fiskeriet bestemt ikke var decideret dårligt, men man bliver hurtig lidt krævende, når man har oplevet de gode dage derude.
Først på eftermiddagen blev Lappen igen prøvet og trinvis nærmede vi os igen Ålsgårde og her kom der gang i fiskeriet inde på lavt vand. Den sidste halvanden times tid, var fiskeriet rigtig godt. Der kom hele tiden fisk ombord og der var mange flotte eksemplarer i mellem. Klokken 16.40 ringede Lars af for sidste gang og kursen blev sat mod havnen.
Gorm Siiger´s flotte rødspætte på 1.015 kilo fra om formiddagen, var der dog ingen der kunne slå i løbet af dagen, så han rendte med puljen for dagens største fladfisk. Der var dog et par stykker som kom tæt på, bla. fangede Claus Bagge en fin skrubbe på 0,975 kilo. Dagens resultat blev ca. 200 flade til de 15 deltagere og bedste mand havde 24 fisk med hjem.
En rigtig god tur i godt vejr, med en skipper som virkelig gør et stort stykke arbejde for at finde fiskene.Alle nyheder