Seneste Nyheder

Monstergedde til Mads, 11-11-2008

Mads Grosell, som med rette kan kaldes klubbens jerkbait ekspert, skulle egentlig have holdt en fiskeløs weekend med familien på Fyn, men et sæt jerkbaitgrej havde naturligvis sneget sig med i bagagen…

Da kone og døtre faldt over et lagerudsalg, blev der hurtigt aftalt en geddetur med Mads’ gode ven Mogens Winther.

Første indslag på turen var fiskeri fra land i en sø, hvor byttefisk og gedder ofte samles lige omkring en bådebro. Med et jerkbait i form af en Deviator Belly Up blev det i løbet af blot en halv time til tre fisk, hvoraf den største blev anslået til at veje lige over syv kilo.

Derefter gik turen videre til en lille lavvandet sø fyldt med sunkne træer og andre ubehageligheder, som gennem tiderne har resulteret i mistede storgedder. Søen er temmelig lille, og i langt størstedelen af den er vanddybden blot omkring en meter. Et enkelt område på størrelse med en halv håndboldbane har dog dybder op til to meter. Det dybe område holder normalt de største fisk, men ved første gennemfiskning af søen var der intet tegn på fisk her. Derimod gav de lavere områder pænt med fisk på en 16 centimeter Deviator.

Da søen hurtigt kan fiskes igennem blev der også tid til en anden gennemfiskning. Denne gang valgte Mads og Mogens en anden taktik. Under en del besvær fik de manøvreret sig gennem træer og forhindringer og nærmede sig det dybe hul gennem fra en helt anden vinkel. Mads’ jerkbait blev skiftet ud med et gummidyr i form af en Alien Eel Shallow Runner på 30 centimerter og 100 gram. Efter 5-10 meters indspinning og et par små nøk med stangen, begyndte vandoverfladen i området at gynge. Tilsyneladende havde en stor fisk sat angrebet ind, og øjeblikket efter blev linen slap i et splitsekund, før der var fuld kontakt til en brutal storgedde. Fisken trak straks mod en forhindring til venstre, så Mads måtte sætte elmotoren på fuld bak og lægge maksimalt pres på grejet. Det lykkedes at få gedden drejet væk og efter en kort, intens fight kunne Mads håndlande den enorme gedde.

Hverken Mads eller Mogens havde fået en vægt med på den improviserede tur, så de måtte nøjes med at måle gedden, der viste sig at være hele 118 centimeter lang og tilsyneladende havde en kilosgedde i maven. Hvorvidt fisken vejede 13-14 kilo eller mere kan man hurtigt begynde at spekulere i, men det vigtigste er, at den enorme gedde blev genudsat, så den kan hygge sig i søen et par sæsoner mere.

Alle nyheder