Seneste Nyheder

Nytårstorsken reddet , 30-12-2008

Her er Thoke`s beretning fra nytårsturen på Øresund:

Tirsdag d. 30. december var der is på åen og de fleste søer, så Ulrik og jeg kunne hverken fiske aborre eller gedder.
I stedet ringede vi ind til Sport Dres og bookede klubbens 15 hk. motor og vi bookede også en af fiskeringens både i Vedbæk havn - hvis man ikke kan fiske gedder eller aborre, kan man jo altid fange en nytårstorsk.
Selvom DMI kun havde lovet vind på 4 m/s startede dagen i hårdt vejr med mindst dobbelt så meget vind.
Vi sejlede ud sydøst for Hven og startede med at søge efter nogle buler, men dem var der ikke rigtig nogen af. Efter at have prøvet forgæves efter noget småfnuller ved bunden sejlede vi om på nordøstsiden af Hven. Her lå ikke mindre end 12 turbåde og drev og udover det lå der lige så mange småbåde. Der var dog ikke noget særligt af fisk i dette område så vi forsatte om til nordsiden af Hven. Her var en del sild over bunden, og der var også en lidt småfnuller på bunden, som godt kunne ligne torsk.
Vi fik monteret et par sildeforfang og firet ned og fik sild på begge to. Dette gentog sig et par gange, og så var det ikke sjovt længere. I stedet for at trække sildene op, sænkede vi dem et par meter længere ned, så det var i bunden af sildestimen og var et let offer for de torsk der forhåbentlig stod lidt dybere nede.
Fiskeriet var bestemt ikke nemt men efter et par drev havde vi alligevel fået 4 torsk fra 3,5 til 6,9 kg. Så døde fiskeriet lidt igen, og vi besluttede os for at sejle ind med vores 4 tosk og en halv spand sild.


Alle nyheder