Seneste Nyheder

Keskitalo på besøg., 16-02-2009

Sidste torsdag havde havde vi været så heldige, at få Kristian Keskitalo, som er professionel fiskeguide i Wildwater Fishing, ned til Danmark, for at holde et foredrag omkring fiskeriet ved Værøy og Røst. Herude yderst i Lofoten, er der et fantastisk fiskeri efter rigtig store torsk, sej og ikke mindst helleflyndere i verdensrekordstørrelse. Kristian som er en af pionererne i netop helleflynderfiskeriet i Norge, har været med til at lande hundredevis af disse imponerende fisk, samt tusindevis af torsk og sej over de 10 kilo, så det er en mand som ved hvad det handler om.

Denne aften, som havde samlet ca. 100 personer på Egely, berettede han først om fiskeriet efter torsk og sej og om de bedste metoder til dette. Her benytter Kristian og hans gæster store jig´s på 300-400 gram som bliver spolet hurtigt op gennem vandet. Det er en utrolig effektiv metode og når en 12 kilos sej tager jiggen midt i vandet, så er det med at holde fast i grejet, idet der nok ikke findes en hurtigere fisk i de nordiske vande.

Helleflynderfiskeriet blev selvfølgelig også gennemgået og her var det også fiskeriet med jig som var det bedste i perioden maj til juli. I den sidste del af sæsonen var det fiskeriet med små døde sej, som var klart bedst. Langt de fleste fisker på øerne i maj til juli, men det er egentlig en skam, for fiskeriet er helt suværent i august og især i september. Der fanges normalt langt flere flere flyndere i september og sejen er tyk og velnæret, så er man opsat på en tur med action, så skal man vælge perioden sidst i august og september.

Foredraget blev krydret med en masse flotte billeder og et par film, så der var helt sikkert mange som gik hjem fra denne aften, med nogle planer om en fisketur til nordnorge i baghovedet.
Kristan havde også et tilbud til de fremmødte, idet han tilbød 10% rabat til alle som havde været der denne aften, og som bestilte en tur til Røst eller Værøy i august eller september, inden for de næste 14 dage.
Der kan læses mere om fiskeriet og om turene til øerne på: www.wildwater.se


Alle nyheder