Seneste Nyheder

Gorm´s aborreture, 22-03-2009

Fiskeriet i vores lokale aborrevande har ikke været helt let på det sidste, men at tålmodighed belønnes, det er Gorms beretning et bevis på.

Efter at jeg havde hørt om fangsten af Kim Uno´s aborre på 2175 gram i St.Vejleå, måtte jeg staks selv prøve lykken samme sted.
Først i marts gik turen så mod åen og udrustet med en spand levende rejer, prøvede jeg så lykken. Men der skete ikke det vilde. Så fik sidemanden endelig fisk på, en mega aborre kom nu til syne i overfladen. Den blev hurtig vejet og efter en endt fotoserie, fik den friheden igen. Aborren var 50 cm lang og vejet på min bismer til 2025 gram. Den heldige var Lars Søbyo han fangede iøvrigt kun den ene fisk på hele dagen, så det var et flot gennemsnit.
Slutresultatet for mig blev beskedent med 3 over 1000 gr med 1300 og 1325 gr. som største, foruden en brasen på 2250 gr. her var længden 60 cm.
10 af Sorøs seniorfiskere havde havde valgt d.10. marts til fiskeri i Tryggevældeåen ved Køge. Alle nød det gode vejr, som også var det bedste ved turen, for der blev ikke fanget en eneste fisk.
Fiskeriet sluttede kl. 12.30 og såtog dem der havde flere kræfter til St. Vejle Å. Det var der dog kun to som havde. Så Flemming Lys og jeg drog mod nord. Fiskeriet var meget svært og vandstanden lav, men på trods af de besværlige forhold, så lykkedes det for mig at fange 4 aborre over 1000 gram, mens Lys intet mærkede, på trods af at vi som agn både havde orm - karusser og levende rejer.
Dagens største aborre var en ny PR til mig på 1860 gr med længden 48 cm, en forbedring på 50 gr.Alle nyheder