Seneste Nyheder

Storgedde til Formanden, 11-04-2009

Steen Lyngsø var fast besluttet på at der skulle en rigtig stor gedde op i denne sæson. Den forholdsvis kolde vinter og det dermed medfølgende isdække på vores ferske vande, bevirkede dog at en del af den planlagte fisketid, istedet blev til frustrende ventetid. Det blev dog alligevel til en del gode ture på flere forskellige søer, men den helt store gedde var dog ikke kommet indenbords endnu!
Sidst i marts måtte der så satses et par af de hårdt optjente feriedage, for nu skulle det eftertragtede bytte altså indenbords. Fiskevandet som blev udvalgt til det sidste forsøg, var et gammelkendt vand, hvor Steen tidligere havde fanget nogle rigtig fine forårsfisk. Den første fiskedag blev et herligt gensyn med det gamle vand og som timerne gik , kom der også nogle fine fisk indenbords, med et par rogntunge fisk på syv til otte kilo som de største. Dagens store overraskelse var dog en rigtig flot sandart på lige godt fire kilo.
Næste morgen startede fiskedagen tidligt og det fine fiskeri fra dagen forinden fortsatte. Gedderne havde samlet sig lige udenfor et lavvandet platau i søens nordende, hvor de trækkker ind for at gyde. En del af fiskene havde hugget lige på kanten op mod det lave vand, men nu skulle der prøves et par træk ind over det lave og det skulle vise sig at være en god ide, idet det inderste flåd gik ned under den anden affiskning. Efter en kort ventetid blev der givet modhug og så stod det ellers bare stille i den anden ende. I et kort øjeblik var der tvivl om at det var bunden, men efter et par kraftige rusk derude fra, kom man hurtigt på andre tanker.
Efter en tung og spændende fight, nærmede fisken sig nu båden og der blev med stor spænding kigget ned i det brune vand for at få det første glimt af fisken, for der var ingen tvivl om, at denne fisk var en af de større. Pludselig kom gedden til syne og uden større dramatik, kunne Søren løfte nettet under fisken. Nu kunne de se at fisken var rigtig stor og da den kort tid efter blev anbragt i vejeslyngen og vægten kunne afsløre den præcise vægt, blev der stor jubel om bord og en lille spontan krammer blev det vist også til.
Vægten viste præcist 14,00 kilo og en ny PR var hermed en kendsgerning, så på denne herlige dag sidst i marts, blev målet endelig nået og så med en fisk af denne størrelse. En helt fantastisk dag som sent vil blive glemt.


Alle nyheder