Seneste Nyheder

Hurtigt rimtefiskeri, 17-04-2009


Forårets fiskeri efter de store rimter i forbindelse med gydetrækket, er noget som bliver dyrket flittigt af flere af ISK´s medlemmer. I år var det med at være der på de rigtige dage, idet det gik utroligt stærkt, da først fiskene trak op på pladserne. I løbet af et par dage var det hele faktisk overstået, men flere af klubbens medlemmer havde holdt øje med fiskene og ramte den helt rigtige dag og det gav nogle rigtig fine fisk på land. Den største fisk blev fanget af Søren Christiansen, det var en rigtig flot rimte på 2,750 kilo. Mikkel Christiansen fik en fisk på 2,600 kilo og Steen Lyngsø fulgte lige efter med en rimte på 2,500 kilo. Det blev desuden til en del fisk på mellem 2 og 2,4 kilo, så det blev da til en god stribe fisk.

Ulrik og Thoke har selvfølgelig også været på jagt efter forårets rimter og Thoke`s beretning som kommer herunder, beskriver meget godt hvordan fiskeriet er gået. Selvom det ikke blev til helt store rimte til Thoke i år, så lykkedes det alligevel for ham at sætte en ny PR lige midt i rimtetiden, så et stort tillykke med den nye rekord, det kan være at det kommer til at knibe lidt med tiden til at sætte nogle flere lige forløbig!

Her er Thoke´s beretning:

Året rimtesæson var den korteste jeg nogensinde har oplevet. Ulrik og jeg en del tidlige ture efter rimterne uden det store held.Dog lykkedes det mig at fange to rimter på en af turene, hvor den største var en flot hunfisk på 2,400 kg.Det var som om at den lave vandstand gjorde at det store træk af rimter ventede med at trække op i åen.

Ulrik og jeg havde talt om, at weekenden d. 4. og 5. April nok ville være den helt rigtige hvis man skulle fange sig en stor rimte. Da der var internt klubmesterskab i Ishøj om lørdagen måtte vi vente med at fiske rimter til om søndagen. Lørdag eftermiddag fik vi et tip om at fiskene endelig var trukket op i åen, men desværre var meget sky grundet den lave vandstand. Endnu mere foruroligende var det, at fiskene allerede var begyndt at gyde. Der plejer normalt at være en god periode fra fiskene trækker op i åen og til de gyder.

Ulrik og jeg blev enige om at mødes tidligt søndag morgen for at satse på nogle store rimter. Denne plan blev dog ødelagt af min højgravide kæreste Trine, som ved 4 tiden om natten mente, at det var tid til at køre et smut på fødegangen på Herlev hospital.
Selvom jeg ikke kom ud at fiske den dag blev det alligevel til en ny PR i baby på 4,400 kg. 54 cm.
Senere på dagen snakkede jeg med Ulrik som havde haft et godt fiskeri - desværre havde alle fisk været udlegede, så det var enden på den rimtesæson, der kun varede i nogle få dage.


Alle nyheder