Seneste Nyheder

Furesø premieren, 13-06-2009

Den 1. juni blev fiskeriet efter sandart igen givet frit og der var flere af klubbens medlemmer, som deltog i det efterhånden traditionsrige premierefiskeri på søen. Årets fiskeri er ikke startet helt nemt, men Peder Lichtenberg har haft held til at overliste en af Furesøens flotte sandarter og det var ikke helt uden besvær. Her er hans beretning fra premieren på søen:

Traditionen tro var der den 1 juni sandart-premiere på Furesøen. Vi ankom til søen omkring midnatstid efter en masse problemer med at skaffe agnfisk.
Båden blev rigget til og kursen lagt mod pladserne. Omkring kl. 04.30, efter en lille lur, vågnede vi og så at de 2 skaller, fisket på flåd, var svømmet ind i hinanden. Lidt negative over dette, sad vi og kigge på flådene, forsøgte at samle kræfter til at rulle kludderet ind, da det ene pludselig forsvinder. Efter en kort fight er dagens første sandart på ca. 4,5kg en realitet.
Resten af dagen forløb med at dørge rundt med skallerne på denne store sø dog uden det helt store resultat. Flere gedder og hug blev det dog til, med det var jo sandart vi var kommet efter. Da klokken efterhånden var blevet 12.30 og vi var blevet godt brændte af den bagende sol, bestemte vi os for at vende snuden hjem ad. Stille og roligt sejlede vi af sted mens vi sad og snakkede om livet.
Pludselig blev vi begge revet bort fra disse tanker, da knarren begyndte at skrige på 3 hjul samtidig. Efter korte, men intense fights blev 2 af de 3 fisk landet, 1 gedde på ca. 6 kg og en fantastisk smuk sandart på 6,1kg.
En kanon afslutning på en ellers svær tur.


Alle nyheder