Seneste Nyheder

Sommerbuleturen, 30-07-2009

På buleturen den 25.7.09 kom der 10 seniorer og 2 juniorer af sted i rent kongevejr - selvom DMI dagene inden, havde lovet både regn og blæst.
Søren B. Hansen som var turleder her følgende beretning fra turen:
Kl. 4.00 stævnede vi ud fra Helsingør med den skrappe turbådsskipper Lars Pryds og hans "fiskemaskine" Nadia - han sejler den i hvert fald ikke som en kutter - men nærmere som en småbåd - det i sig selver noget af en oplevelse. Spørg bare udflytteren fra Fakse - Hr. Bjørn Ploug - som selv ejer en heftig småbåd.
Han var med for første gang på denne sommertur og var mildest talt, ret imponeret over skipperens entusiasme og evne til at smide båden lige oven i en torskestak!.

Vi satte straks kursen mod pladserne sydøst for Hven - spændt på om der var nogle morgenfriske torsk i farvandet.
Det skulle vise sig at være tilfældet - og med en verdensklasseskipper som Lars Pryds ved roret fik vi hurtigt hul på bylden, stort set alle fra starten - på nær Luffe.

Luffe havde fået placeret sig ved siden af kassereren midtskibs i pirkesiden og mente, at nu skulle han nok vise hvordan vi andre skulle fange torsk - hvilket han ville bevise ved bl.a. at benytte en line, som ikke fyldte mere end 1/3 del af hjulet og sandsynligvis med en alder som matcher gennemsnittet på medlemmer på en onsdag formiddag i klubhuset!

Det blev dog så som så med lærdommen, for Luffe blev godt "strippet" i de første 3 timer, men hvad sker der så, den med heldet der følger de ...., Luffe får hul på bylden og fanger bl.a. turens største torsk - et flot sommereksemplar på 9,8 kg.

Alle ombord, incl. juniorerne Tobias og Victor - fik flotte torsk og alt i alt kunne vi gøre regnskabet op til, at vi fik ca. 85 torsk ombord.
Som sædvanligt en kanontur, med en kanon skipper og et dejligt klubkammeratskab ombord.

Vi ses helt sikkert på denne tur igen i 2010.
Alle nyheder