Seneste Nyheder

Hvarreturen, 06-09-2009

Ishøj´s klubtur efter hvarre foregik i år lørdag d. 5. september. DMI havde dagen før lovet stormvej og regn, men der var ikke meget vind og der kom kun et par enkelte byger i løbet af turen. Kl. 7.00 stod vi 12 mand klar på Nadia og ventede på en kasse tobiser, der skulle bruges som agn. Da kassen ankom lidt forsinket indeholdt den desværre næsten kun mindre tobiser. Ikke det helt optimale hvis man gerne ville fange en stor hvar.
I første drev fik vi ikke noget, men i andet drev krogede Thoke dagens første pighvar omkring de 700 gr.
I løbet af drevet, kom der flere fisk på dæk. Både slethvar og pighvar og alle lå mellem 7-900 gr.
Efter et par drev mere var der ikke flere tobiser i den gode størrelse tilbage, så nogle begyndte at bruge døde tobiser, som lå tilbage fra sidste tur, og andre benyttede sildestrimler, eller de småkravl af de levende tobiser der endnu var masser af.
Alle disse agn virkede, men der kom nu mange undermålsfisk op på de små levende tobiser, og babytorsk og fjæssinger begyndte også at blande sig. Specielt Flemming gjorde det godt, og fik i løbet af dagen 11 hvarre på et perlekæde rig som hans søn Viktor havde lavet.
Midt på turen var der en død periode, men henimod slutningen begyndte fiskeriet at køre igen. Desværre var det stadig præget af mange fisk under målet. "Måler" Lars fik kort før vi sejlede ind turens største fisk, en slethvar lige over 1,3 kg, det var en stor fisk, som desværre var ret tynd, ellers kunne den have vejet meget mere.
Da turen var slut havde vi ialt fået 40 hvarre og én makrel som huggede på vej ned gennem vandet.


Alle nyheder