Seneste Nyheder

Mads i "helleflynderhimlen", 13-09-2009


Mads Grosell har været en tur i det nordlige Norge, for at lave den sidste test af sin nye havjig ”Cutbait Herring lure”, som kommer i handelen i 2010. Han fiskede i området omring Tromsø sammen med Per Jonasson, en af verdens bedste helleflynderguider, som har været med til at udvikle agnen gennem det sidste års tid. Vejret på turen var perfekt og allerede på den første fiskedag kom Mads i ”helleflynderhimlen”. Efter få minutters fiskeri var der bud efter Cutbaiten og efter en herlig fight kunne Mads stolt poserer med sit livs første flynder foran kameraet, en flot fisk på 135 cm. Efter et hurtigt billede blev fisken mærket og genudsat.

I løbet af de næste timer havde Mads yderligere to flyndere inde og vende i båden. Midt på dagen lagde Per båden oven for en lille skrænt, hvor dybden gik fra 11 – 15 meter. Da de havde fisket sig ud over kanten og ramte området hvor den flader ud i et lille sandområde, faldt hugget på Mads´s stang. Per var ikke i tvivl og bedyrede straks, at her var der tale om en af de store. Efter en nervepirrende fight, hvor Mads måtte erkende at helleflyndere nok var det vildeste som han havde fisket efter, kom fisken til overfladen. Per ”tailede” fisken med et reb om halen og efter lidt arbejde med at få fisken forsigtigt indenbords, kunne Mads blive foreviget med sit trofæ. Helleflynderen målte 172 cm og var i utrolig god kondition, så vægten blev vurderet til ca. 75 kilo. Fisken blev som de øvrige fisk på turen mærket og genudsat.

Efter denne fisk var dagen mere end en succes, men det var slet ikke slut med oplevelserne endnu. På vej tilbage til havnen i havblik, mødte Mads og Per nemlig en stime spækhuggere som tumlede rundt i overfladen. Efter dette syn og de utoligt flotte omgivelser og så med dagens fiskeoplevelser i baghovedet, så må Mads næsten have følt sig hensat til ”helleflynderhimlen”.

Mads fiskede tre dage sammen med Per og de fik 9 helleflyndere i båden, samt mistede 4 fisk. Hvis man vil læse mere om Per´s fiskeri og guidning, så kan man gå ind og læse mere på hans hjemmeside: www.fish4u.se


Alle nyheder