Seneste Nyheder

Mange flade i bugten, 27-09-2009

Der har altid været mange fladfisk i garnene ude i Køge bugt, men det har knebet gevaldigt med succesen, når nogle har forsøgt med stang og snøre. Nu er der dog ved at ske noget på dette felt derude, idet der gennem de sidste par måneder har været rapporter om nogle helt OK fladfisketure på bugten.
Disse fangster havde fået Glostrup Trollingklub til at arrangerer en fladfiskekonkurrence lørdag d. 26. september, med udgangspunkt fra Hundige havn. Der var 16 deltagende både med 40 fiskere ombord, som fordelte sig ud over bugten, da starten gik kl. 08.00. Der havde været gode meldinger over radioen, så man var godt klar over at der havde været et udmærket fiskeri, men det var alligevel med spænding at der blev ventet på indvejningen ved slæbestedet kl.15.00.

Resultatet var overvældende, idet der samlet var blevet fanget over 300 fladfisk, hvoraf langt hovedparten var skrubber. Bedste båd havde haft 55 skrubber i båden, hvoraf de 47 havde været store nok. Dagens største fisk var en skrubbe på 1004 gram, mens de næste vejede 948 og 940 gram. Alle fiskene var i rigtig god stand og mange lå på 600-800 gram.

Fiskeriet foregik generelt spredt over området fra Brøndby til Mosede på 6 – 10 meter vand.
Man må sige at fiskeriet efter fladfisk i Køge bugt har fået det helt store gennembrud i dette efterår, nu er det bare med at komme ud og finde pladserne og se om det er et fiskeri som kan dyrkes hele året. Det bliver spændende at følge udviklingen i dette fiskeri i de kommende måneder.


Alle nyheder