Seneste Nyheder

Fladfisketuren med , 11-10-2009


Lørdag d. 3. oktober var det blevet tid til ISK´s store efterårstur på Øresund efter fladfisk. Vi sejlede som sædvanlig med ”Nadia” og skipper Lars Pryds, som har et godt tag på de flade.
I ugen op til turen blev vejrudsigten fulgt nøje, idet der var lovet 12-15 sek/m om lørdagen. For en gangs skyld havde meterologerne ret i deres forudsigelser, idet der stod en hård S-SV vind, oven i købet med regn, ind over Helsingør nordhavn lørdag morgen.
Nu var børsteormene dog købt ind og da ISK´ere ikke er så sarte, så skulle der bestemt gøres et forsøg. Kl. 8.00 sejlede de 13 deltagere ud og kursen blev sat mod Ålsgårde, hvor vi kunne ligge nogenlunde i læ. På de første par stop var vandet meget grumset og der var masser af møg i vandet, så det gav selvfølgelig ingen fisk på dækket. Lars fandt dog nogle bedre forhold inde under land og så kom de første flade ombord.

Det blev aldrig til det store jubelfiskeri, men med en ihærdig indsats fra både skipperens og ISK´ernes side, kom der jævnligt et par flade om bord. Nede ved styrehuset stod Lone og Rikke og på et tidspunkt var der konstant fleks på kilingerne hos de to damer. Der blev luret noget på deres takler fra de andre deltagere, men om det var det, eller blot det kvindelige håndelag som var det afgørende vides ikke, men efterhånden kom der også mere gang i fiskeriet på herresiden.

Der var flest skrubber og en del isinger, men der kom også nogle pæne rødspætter i kurvene. Dagens største fisk stod Steen Lyngsø for, idet han landede en rigtig fin rødspætte på 1,340 kilo.
Der blev fanget yderligere en enkelt over kilo´et, idet Dan Rasmussen fik en skrubbe på 1,040 kilo.
I løbet af eftermiddagen tiltog vinden yderligere og de sidste træk blev lagt umiddelbart uden for havnen, her var der nogle ret pæne isinger og Rikke præstede at fange en rigtig fin dublet emd isinger i 400 grams klassen.

På trods af de svære forhold kom der alligevel ca. 100 fladfisk om bord. Dagens topscorer blev Henning Nygaard som havde 12 stk. med hjem. Der blev desuden landet en hel del små hvillinger, fjæsinger og nogle enkelte knurhaner Dagens dramatik stod Jesper Høeg for, da han blev stukket af en fjæsing gennem gummistøvlen! Han fik dog ikke større mèn af dette og kunne kort efter fortsætte fiskeriet.


Alle nyheder