Seneste Nyheder

Fint efterårsfiskeri i , 03-12-2009

Efter nogle sløje år, har havørredfiskeriet i dette efterår, været ganske fint i ”Karret” og inde i St.Vejleå. Der er blevet set mange havørreder og der er da også blevet landet en hel del flotte fisk.
Hvad der er grunden til dette, er der mange teorier om, men at der har været meget østenvind i perioder, har sikkert haft en positiv effekt, idet ”fritidsfiskerne” så ikke kan sætte deres garn uden for havnen.

En af de medlemmer som har haft held med havørrederne er Carsten Rolsted som har fået sin debut som havørredfisker dette efterår, her er hans egen beretning fra et par af turene:

”Lørdag den 31. oktober fangede jeg min første havørred i ”Karret” på 1,50 kg.
Som nybegynder gav det jo lidt blod på tanden, så lørdagen efter fiskede jeg næsten hele dagen uden held. Til gengæld viste Dan mig lige et par triks med en snurrebasse.
Så søndag d. 8. november tog jeg afsted til ”Karret” igen og efter en halv time sagde det bang midt ude i basinnet.
Efter en gåtur med ørreden på ca 30 min. kom kæmpen ind på 7,80 kg.
Som nybegynder må jeg takke de mange fiskekolleger som var troppet op og gav mig en masse gode råd for at få fangsten i land. Uden dem var det aldrig gået.
Desværre var den fejlkroget i ryggen hvilket jo tog lidt af fornøjelsen. Men trods alt
endnu en dejlig dag i Ishøj.”

Vi har desværre ikke været forskånet for de ”lyssky” elementer i området dette efterår, idet der er fundet garn i og omkring St.Vejleå og ”Karret” tre gange. Den ene gang var det sat lige inden for slusen og da det blev fundet om morgenen, sad der tre store havørreder og en del aborrer i garnet!
Der er ingen tvivl om at dette ulovlige fiskeri hurtigt kan skade vores fine fiskeri, hvis det for lov til at fortsætte, s derfor gør vi alt hvad der er muligt for at begrænse dette, bl.a. ved at gå kontrolture i aften og natttimerne.

Nu er det dog blevet tid til at havørrederne kan få lidt fred, i hvert fald for sportsfiskerne, da ISK har henstillet til alle om at undlade at fiske i ”Karret” i perioden 16. november – 15. januar.
Den 16. januar går det så løs igen og alt tyder på at vi kan få en kanon premiere i 2010.


Alle nyheder