Seneste Nyheder

Andefiskeriet, 15-12-2009

Lørdag d. 28. november afholdte Ishøj Sportsfiskerklub det traditionelle andefiskeri i St.Vejle å. Samtidig var det også 4. og afgørende afdeling af klubmesterskabet, så der var noget på spil denne dag. Som sædvanligt var der juleænder og rødvin til de største aborrer både i pensionist- og seniorrækken, samt grejpræmier til juniorerne.
Klokken 07.00 var der morgen mad til de 16 deltagere, men den blev dog hurtigt indtaget, idet fiskefeberen havde ramt folket, så de ville bare over og fange ”præmiefisken”

Fiskeriet startede kl. 8.00 med at alle fiskede efter aborre. De få som skulle mede fik fodret deres pladser op, så fodret kunne få lov at virke lidt inden der skulle fiskes på pladserne. Generelt var aborrefiskeriet meget svært og der var ikke så mange fisk i åen. Der blev dog landet enkelte fisk rundt omkring. De fleste fisk lå omkring eller lige under kiloet. Der blev dog taget enkelte pænere fisk omkring 1,2 kg.

Da der skulle medefiskes var billedet ikke meget anderledes. Det er primært mindre brasen, men der var i det mindste fisk. Ulrik lagde dog hårdt ud med to brasen lige under 3 kilo. Ulrik havde i det hele taget held i sprøjten og fandt et lille område, hvor der stod nogle aborre, der var markant større end i resten af åen. Her fik han blandt andet aborre på 1,375 og på 1,680 kg, hvilket også sikrede ham en and og et par flasker rødvin.
Under aborrefiskeriet blev der landet 3 ørreder som selvfølgelig blev sat ud igen med det samme. Der var to ørreder omkring 2 kilo og en omkring de 5 kilo.

Da fiskeriet var ovre, samledes deltagerne i klubhuset, hvor der var en god gang skipperlapkovs til de rumlende maver. Her blev den endelige stilling i klubmesterskabet også regnet ud og der blev uddelt præmier til fangerne af dagens største fusk.
Hos seniorerne var det Ulrik som sikrede sig juleanden og rødvinen til denne med en aborre på 1,680 kilo, mens Thoke og Flemming ligeledes blev belønnet med lidt fjerkræ til julebordet for deres aborrer på 1,200 kilo.
Kurt fangede den største ”pensionistfisk” nemlig en aborre på 1,300 kilo, mens Erik og Glenn fulgte efter med aborrer på 1,250 og 1,060 kilo.
Hos juniorene blev det Viktor som fangede den største aborre på 1,100 kilo, mens Jion og Tjalfe fulgte efter på de næste pladser.

Endnu en hyggelig og fiskerig dag ved klubbens hjemmevand og en stor tak til Sport Dres for de fine præmier.
Alle nyheder