Seneste Nyheder

Feriefisk fra New Zealand, 25-05-2010

Tommy Koefoed har været på en to måneders tur til New Zealand med familien. Blandt alle oplevelserne på de smukke øer, var der selvfølgelig også nogle fisketure. Her er Tommy`s beretning fra en af dem:

På nordøen lidt syd for Goat Island Marine National Park, kæmpede vi os ud via et flodleje ved lavvande. Jeg fiskede lidt i nærmeste bugt og fik et par hug af nogle mindre fisk og en blæksprutte - blæksprutten var helt vild for at fange "gummidyret", men dog klog nok til at slippe inden den blev hevet med op.

Fanget af højvande fandt vi en sti som førte os over en halvø og ud på en strand og videre ud på spidsen af en klippekyst. Her mente "far" han havde større chancer for fisk... Og i det fjerne 2-3 km ude, var en flok suler i gang med at fortære en flok sardiner i en kæmpestime. Og gud hjæpe mig om denne stime ikke kom helt hen til hvor vi stod på kysten efter ca. 1½ time.
Som regel følger der også større fisk med sådan et naturfænomen - fisk fra neden og fugle fra oven - ligesom på film a la Blue Planet (o;

Og der stod jeg med min fluestang med et fastspole hjul og kæmpede med at få kastet min toby 30 grams mod vinden og ud i bølgerne. Og haps der sad den og rev line af hjulet - og det i et hæsblæsende tempo. Jeg strammede langsomt bremsen for at den ikke skulle løbe med al linen - oplevelser i Australien med fisk der bare løb med det hele var ligesom stadig i hukommelsen. Efter ca. 50 meter stoppede fisken og jeg kunne langsomt arbejde den ind - dejligt. Den lavede flere karftfulde spring. Jeg stod med den i ca. 20 minutter før den var klar til at blive taget.
Med intet fangstnet og på en klippekyst er det sin sag at få en fisk på land, men alt gik op i en højere enhed med fødderne i vandet balancerende på en klippe fik jeg et godt greb i den. En fin fisk på 4-5 kilo. Jeg kendte den ikke, men har senere fundet ud af at det var en Kahawai, som er kendt for at være en "good fighting fish" eller som dens Maori navn skulle betyde "strong in the water". Det må man sige den levede op til.

Og jeg skal lige sige, at det giver et ekstra element til fiskeriet, når man skal skynde sig at spinne hurtigere ind for at undgå Suler, der dykker fra 20 meters højde for at fange dit blink, som den tror er en sardin... Fisken havde forøvrigt 8 sardiner i maven - en sulten fætter!
Fangede efterfølgende nogle mindre fisk, men ikke noget der mindede om den første. Den smagte fint med lidt teriyaki sauce og nudler om aften.


Alle nyheder