Seneste Nyheder

Ihærdighed belønnes , 25-07-2010

Fiskeriet efter sandart på Furesøen har været alt andet end nemt denne sommer, men at ihærdighed somme tider belønnes, er Thoke´s nedenstående beretning et godt eksempel på:

Furesøen har bestemt ikke været nem i år. Det kolde vand har sikkert gjort at fiskene står længere tid inde på gydebankerne, for de har i hvert fald ikke stået ude over dybt vand.

Jeg har været på et par aftenture, hvor det ikke er blevet til andet end mindre gedder, så forventningerne var ikke helt i top på årets tredje aftentur.
Det var eneste fiskemulighed jeg havde den fredag, så hellere Furesøen, end slet ikke at komme ud og fiske.
Jeg mødtes med Mikkel inde på broen efter arbejde og vi fik hurtigt rigget båden op med motorer, batterier, ekkolod, GPS, stangholdere, stole og andre bekvemmeligheder.

Herefter stævnede vi ud mod dybt vand. Hele aftenen forløb stort set med at vi missede de hug vi havde, heldigvis kunne vi se på skallernes snitsår, at det bare var gedder der huggede, og så gjorde det jo ikke så meget. Efter 5 timers fiskeri havde vi fået 3 gedder og misset 4 hug. Mørket var faldet på, og vi kunne kun skimte vores flåd bag båden, så alt tydede endnu engang på, at vi heller ikke skulle fange sandart på denne tur.

På vej ind fik jeg et forsigtigt hug på en af mine bundstænger, jeg fik hurtigt givet modhug og kunne mærke at der var en tungere sandart i den anden ende.
Fisken gav en rigtig god fight, med nogle lange udløb i 5 minutters tid. Herefter kunne vi lande en sandart omkring de 5 kilo. Vi fik hurtigt taget et billede og fik fisken i vejeslyngen - 5,36 kilo vejede fisken.

Fisken kom hurtigt tilbage i vandet og det næste kvarter blev den trukket i halen ude på bådsiden. Vi begyndte at tro, at fisken ikke ville overleve. Heldigvis begyndte fisken endelig at blive frisk igen, og jeg skød den et par meter ned i vandet hvor vi, i pandelampens skær, kunne se den forsvinde i dybet.


Alle nyheder