Seneste Nyheder

Ny klubrekord i fjæsing, 17-08-2010

Per B. Larsen har været nogle dage på Kattegat med Skjold. Det blev til en hel del makreller, men også nogle store fjæsinger, hvoraf specielt den ene var i en usædvanlig størrelse. Her er Per´s beretning fra turene:

De første 8 dage af august holdt jeg en lille ferie ombord på Skjold, der havde sine årlige makrelture fra Sj. Odde.

Der var pænt med makreller på turene, dog med 49 på den dårligste dag og 429 på den bedste (til ca. 25 mand dagligt). Der var i ugens løb taget flere store fjæsinger, og på Javs kom der en om søndagen på 330g – en fisk som Brian Jensen og jeg vejede i havn. Den vi var meget imponeret af.
Sådan en bifangst fik jeg så også den 6. august. Min fisk blev taget på et tidspunkt, hvor makrellerne holdt en spisepause (det gjorde de tit). Normalt prøver jeg at ryste fjæsingerne af nede i vandet, men da denne her huggede, kunne jeg godt mærke, at den ikke var helt lille, og da jeg så den, skulle jeg ikke have rystet noget af. Jeg vejede og fotograferede den først efter, at den var afgået ved døden, Det var en sur satan på 430g og 43cm lang, der holdt sig i live længe i baljen. Vægten var en bismer af typen 4,5 kg. Vidne til fisken er selvfølgelig skipper John Trab.

Men det var jo makrelture vi var på. På de seks ture vi sejlede, fangede jeg 97 makreller og med flere over 800g. Min største var 860g og skibets største sluttede med en på 900 g. Det er underligt at opleve folk, der betaler for at komme ud og fiske makreller. Mange møder op med en pirkestang og en tung pirk. Det afskygger sig også på fangsterne. Enkelte fanger slet ingen makreller, og det er som regel 4-5 fiskere med kastestænger (det kan man også bruge i pirkesiden), der står for hovedparten af fiskene. Ingen af dagen var jeg under top 5 og flere gange fik jeg flest, men jeg er vel også blevet indfisket.Alle nyheder