Seneste Nyheder

Ulrik og Thoke på karpetur., 26-08-2010

Det er netop nu højsæson for karpefiskerne og med de faldende vandtemperaturer, går fiskene rigtig til biddet. Thoke og Ulrik har været ude og der kom da også karper på land. Her er Thoke beretning fra turen:


Ulrik og jeg har været på en enkelt karpeovernatning.
Vi nåede lige begge to at få lagt vores 3 stænger i suppen, inden det begyndte at regne. Regnvejret varede herefter resten af turen, med nogle få mindre pauser.

Vi havde hver lagt to tackler langs land, hvor der var hård bund, så vi kunne bruge stiff-rigs. Ude i søen var der lidt blødere bund, så her brugte vi bare et traditionelt rig. Som krogang brugte vi hjemmerullede krebsdyrboilie og blodwormsboilie, og der blev Spod’et lidt blandede pellets, fodermajs og knækkede bolies ud på pladserne.

Da regnen begyndte, var der ikke meget andet at foretage sig end at sove, så vi var helt udhvilede da vi kom hjem fra turen. Første run på turen fik jeg kl. to om natten på den stang der fiskede ude i søen. Regnen holdt pause, så jeg kunne bare løbe ud og tage stangen, der hylede med en konstant tone. Mens jeg fightede med fisken begyndte regnen selvfølgelig igen for fuld styrke. Ulrik der var på vej ud for at lande fisken fik taget sin jakke på, så han blev ikke våd. Efter en rigtig god fight, med masser af bip fra de andre stænger, fordi fisken konstant ændrede retning, kunne Ulrik nette en fin spejler på 7,82 kg.
Vi blev enige om at droppe billederne pga. den kraftige regn, så fisken blev hurtigt genudsat.

Kl. fire var det så Ulriks tur, denne gang på hans stang der lå ude i søen. Her holdte regnen pause hele fighten og det var blevet lyst så det var lettere at fighte fisk. Jeg fik landet fisken, som var en skælkarpe på 7,62 kg. Vi fik taget et par hurtige billeder og sat fisken ud igen, inden regnen endnu engang begyndte.
Ved syvtiden holdt det op med at regne og solen begyndte at bage, så da vi pakkede sammen ved nitiden var alt vores grej tørt, så slap man i det mindste for at tørre grej når man kom hjem.


Alle nyheder