Seneste Nyheder

Klubrekord i kulmule, 05-09-2010

Gorm Siiger var i midten af august måned atter at finde ombord på M/S Bodil , hvor der igen skulle fiskes på Nordsøen. Turen var planlagt som en todages tur, så det blev aftalt at den første dag skulle der fiskes ude på nogle produktive vrag, mens der på andendagen skulle fiskes efter kulmuler på lavere vand. Netop kulmulerne er skipper Per Jensen´s specialitet og da fiskeriet havde været rigtig godt på det sidste, var der enighed om at prøve at få denne art på sit ”fiske CV”
Tidligere har kulmulen været en stort set uopnåelig art at fange, idet der kun blev fanget enkelte fisk om året og dette skete som regel ved et tilfælde.
Nu har Per Jensen dog fundet en sikker plads til kulmulerne i sommermånederne og fisketeknikken er blevet finpudset, så der nu kan satses regulært på denne spændende fisk.

Da deltagerne nåede frem til Thyborøn om aftenen inden turen, var det i et fint vejr, så det tegnede godt for de kommende dages fiskeri. Kl. 02.00 blev trodserne sluppet og kursen blev sat mod de spændende vrag langt ude i Nordsøen. Fiskeriet på førstedagen levede fint op til forventningerne, idet der blev taget godt med flotte fisk, Det blev bl.a. til flere målertorsk med den største på 19,40 kilo og Gorm fik en på 14,00 kilo. Langerne var også i hopla og der kom en stribe fine fisk indenbords, med den største på 11,90 kilo. Der var også sej på vragene og de to største var begge over de 11 kilo, rigtige drømmefisk. Da dagen var omme og det var tid til at hvile de trætte arme, blev kursen lagt mod det lavere vand, så de kunne være klar på kulmulepladsen den følgende morgen.

Nu var det blevet tid til at prøve det spændende fiskeri efter kulmulerne. Der bliver fisket på ca. 25 meter vand og selve fiskeriet minder meget om hvarrefiskeriet på Øresund, bare i en lidt kraftigere udgave. Der bliver fisket med et slæbetakel, hvor der er agnet op med en hel makrelfilet. Selve taklet består af en enkeltkrog i str. 5/0 som sidder i spidsen af fileten og en trekrog i samme størrelse som sidder ca. midt på. Det hele fires ned på bunden og så ventes der ellers tålmodigt.

Der skulle dog ikke gå længe inden den første kulmule kom ombord, det var ”dæksdrengen” Henrik som landede den første. Derefter begyndte de øvrige efterhånden at få styr på fiskeriet og der kom nu flere fisk ombord. Fiskeriet gik så godt at det endte med en ny bådrekord i antal kulmuler ombord, idet dagen gav hele 82 fisk. Den største vejede 7,25 kilo, mens Gorm´s største var en flot fisk på 5,75 kilo og ny klubrekord i ISK. Gorm gjorde der helt godt, idet han fik 11 kulmuler i alt.
Der blev desuden fanget rigtig mange makreller op til 1,10 kilo og nogle flotte rødspætte på op til godt kiloet.

Det blev således til endnu en rigtig god tur med M/S Bodil og Per Jensen og det kan helt klart anbefales at prøve en tur på Nordsøen, hvis man er til ”rigtigt” havfiskeri.Alle nyheder