Seneste Nyheder

DM i småbådsfiskeri 2010, 03-10-2010

Sidste weekend i August var Ulrik og Thoke blevet inviteret til at deltage i DM i småbådsfiskeri fra Helsingør nordhavn. Her er Thoke´s beretning fra de begivenhedsrige dage på sundet:

Det var Søren Seneca der inviterede, og vi skulle sejle i hans båd "Cille", som er en modificeret Ryds600 med 2 gange 90 hk på hækken.
Ulrik og jeg har et begrænset kendskab til øresund, men de få gange hvor vi har været ude i klubbåde og fiskeringsjoller har vi alligevel fået markeret et par gode spots på vores transportable GPS.
Søren havde også en række gode punkter, så vi var fortrøstningsfulde før konkurrencens start. Lørdag morgen mødtes vi tidligt på kajen. Dagen før havde Søren og vores fjerdemand, Erik, sat båden i vandet, været ude og teste et par spots og fanget agnfisk.
Efter fælles morgenmad sejlede de mere end 50 både ud af havnen, og da startsignalet lød, blev der givet fuld gas ud til de første pladser.

Der var meget begrænset strøm hele lørdagen, hvilket generelt gør fiskeriet sværrere, men det er lige vilkår for alle. Vi startede med at satse på hvarrene, som ikke lige var i bidehumør, så dem brugte vi forholdvis lang tid på. Efter 3 timer havde vi kun fået en pighvar og 2 slethvar over målet. Herefter var vi hurtigt ude og hente et par sild, videre til hvilling, så lidt flade ising, skrubbe og rødspætte og en enkelt grå knorhane. Efter dette blæste det meget op, så vi lagde os i læ af Kronborg og satsede lidt på makreller og de øvrige arter, der findes langs Kronborg pynten.

Da lørdagens fiskeri var overstået lå vi nummer 10. Nummer 1 var Brian Ahlers, Martin Hubert og Thomas Bøge i båden "Makrellen", som havde så mange point, at de umuligt kunne indhentes af nogen, men fra vores 10. plads op til 2. pladsen var der faktisk ikke ret langt.
Under fællesspisningen lagde vi en strategi for søndagens fiskeri, og Ulrik og jeg kørte til Virum for at sove. Om

Søndagen havde vi planlagt at sejle langt - over 50 kilometer samlet, hvilket heldigvis ikke tager så lang tid i Sørens båd. Planen var at fange torsk, kuller, større skrubbe, 2 store makreller, større isinger, den sidste grå knorhane og den sidste pighvar vi manglede.

Vi startede med 2 hurtige torsk, og herefter lykkes det forholdsvis smertefrit at fange en kuller på 900 gr. og jeg fik et rigtig flot eksemplar på 1,55 kg. Så var det videre ind og fiske skrubber, som drillede lidt. Det lykkes dog at forbedre den ene skrubbe, og vi måtte videre til makrellerne. Det gik også rigtigt fint. Vi fik hurtigt landet 2 fisk i mellemstørrelsen, og blev enige om at fortsætte efter vores strategi. Både større isinger og grå knurhaner kom i båden.
Der var stadig 1,5 time tilbage af konkurrencen, så nu skulle der bare fanges en pighvar. Tilbage på hvarpladserne fik jeg med det samme en pighvar lige over målet, og mens Søren rensede fisk fik Ulrik landet en forbedring i slethvar. Strategien for søndagen virkede helt perfekt, og vi kunne slutte konkurrencen af med samlet 11 arter, hvor vi havde indvejet 2 fisk i hver art. Desværre var vores fisk generelt ret små.

Da resultatet blev gjort op havde "Makrellen" selvføgelig vundet med 2 gange 13 arter og masser af rigtig pæne fisk. Alle placeringer mellem 2 og 9 havde 10 eller 11 arter, så her skulle det afgøres på størrelse af fiskene. Vi endte på en samlet 7. plads med 586 point men der var ikke mere end 58 point op til 2. pldsen, så konkurrencen var rigtig tæt. Ulrik og jeg var meget tilfredse med resultatet, eftersom det var første gang vi deltog, og normalt ikke fisker på havet.
Tak til Søren og Erik for en rigtig fed weekend.


Alle nyheder