Seneste Nyheder

Mikkel´s vilde sommer, 12-10-2010


Vores meget aktive junior Mikkel Christiansen, har brugt en del af sommeren på at hive nogle imponerende fisk op af vandene. Det er blevet til flere personlige rekorder og et dansk juniormesteskab i medefiskeri, har der også været tid til. Her er Mikkel´s egen beretning fra sommerens fiskeri:

Jeg har fået brugt det meste af min sommerferie på at fiske, og jeg har fået landet en hel stribe PR’er til min egen store tilfredshed. Faktisk både ål, græskarpe, sandart, makrel, gråskalle, brasen og suder.

I starten af sommerferien var min far og jeg, ude ved et nyt vand sammen med Ulrik og Thoke, for at fiske suder og kaper. Den første nat fik min far og jeg kun 2 fisk, en karpe på 7,3 kg. til min far og en pæn suder til mig. Bedre var det dog gået for Ulrik og Thoke der fik en 10-15 fisk i løbet af natten.
Så da de skulle hjem om formiddagen, valgte vi at blive en dag mere, og flyttede over på deres plads. Heldigvis gav det bonus i form af en stribe gode sudere til os, jeg fik en PR. på 3,58 kg midt om natten, mens min far fik en fantastisk flot fisk på 3,55 kg, kun 10 min. før vi pakkede stængerne sammen. Som en lille bonus fik jeg om aftenen en pæn gråskalle på 480 g. som en bonusfisk på en 10mm boilie.

Jeg har mange gange i løbet af sommeren med forskellige personer, bl.a. Thoke og min far, forgæves forsøgt at fange min første sandart. Ved lidt af en tilfældighed fik jeg så arrangeret en nattur sammen med et andet medlem, Christian Tramm. Vi lå og trak stille rundt på søen, og ved ca. 1-tiden fik jeg et solidt hug på min flådstang, og det resulterede i min første sandart på 4,65 kg. Desværre også den eneste sandart på den tur.

Et par uger senere, var jeg blevet inviteret med på en nattur efter karper af Thoke. Planen var, at jeg forhåbentlig kunne få en græskarpe, da jeg stadig havde sådan en til gode. Efter et par mails med billeder af fine fisk han havde fanget, fejlede motivationen bestemt ikke noget.
Vi kom ud til vandet ved en 5-tiden, og fik det hele stillet op og lagt tacklerne ud for natten med min baitboat. Thoke fik en 2-3 brasen til at starte med, og mens at vi var ved at lægge tacklerne ud igen, hørte vi min venstre stang lavede et run. Efter lidt fumlen rundt, blev der givet tilslag og en tung og rolig fight fulgte indtil fisken kom indtil bredden og i nettet. Så gik den amok sådan som kun en græskarpe kan. Men vi fik den op på måtten til en vejning og efter nogle billeder fik vi forsigtigt genudsat fisken.
Min første Græskarpe viste sig at være 95 cm lang og hele 16.020 kilo. Derudover fik jeg også en pæn brasen på 3,0 kg., som en lille sidegevinst.
Kort efter var det så Thokes tur til at få årets første græskarpe en fin velproportioneret fisk på 7 kg.

Da familien skulle på ferie til Nordjylland i år, var bilen selvfølgelig pakket til bristepunktet med fiskegrej, og efter vi havde forhørt os lidt frem, fandt vi ud af at Skagen havn ville være et oplagt sted at fisk nogle store makreller. Fiskeriet var svært, men vi fik fisk op til hhv. 600 g. og 620 g. og fik markant flere fisk end de ”lokale”, som godt nok rystede lidt på hovedet af vores glideflåd.

Og så ca. en uge inden ferien sluttede, skulle vi natfiske en tur efter karusser og suder, men jeg fik ingen af delene, derimod fik jeg min første ål på ca. et halvt kilo, underligt nok valgte den at hugge på min majs.
Nu er det desværre blevet skoletid igen, så der bliver længere mellem fisketurene igen.


Alle nyheder