Seneste Nyheder

Store Esrum aborre, 08-11-2010

Det er ikke kun i St.Vejleå at der kan fanges store aborrer. Per. B. Larsen var en tur på Esrum sø i oktober og dagens resultat blev bl.a. to rigtig flotte aborrer. Her er Per´s beretning fra turen:


Jeg tog mig endelig sammen og drog en tur på Esrum den 9. oktober, kun bevæbnet med to stænger - en til at pirke med og en til levende. Så måtte jeg se, om jeg kunne fange lidt agn på søen.
Der var selvfølge en del vind, og hele formiddagen gik med små aborrer. Jeg var næsten på vej hjem, men skulle lige tjekke en knold på vejen. Der fik jeg kontakt med en sur tung fætter, der åd min aborreagn. Det var selvfølgelig en gedde, og den vejede 6,2 kg. Jeg måtte tage den lidt forsigtigt, da jeg havde rigget op til aborrer og kun fiskede med en lille krog og intet forfang. Nå, ud med den.
Jeg tog et drev til samtidigt med, at jeg pirkede lidt småaborrer. Så var den gal igen på agnstangen. Igen en gedde - troede jeg først. Den blev dog noget mere livlig på vejen op, så jeg godtog en artsændring. Det var en dejlig aborre på 1530 g, der viste sig i overfladen. Nu var det jo lidt svært at sejle hjem, så jeg prøvede lige igen. Her var der en tung aborre, der forkølede sig på pirken. Op kom den og vejede 1420 g. De var begge 46 cm lange, men den ene var noget tykkere.
De næste mange træk gav ikke noget, så nu kunne jeg godt sejle hjem med god samvittighed.Alle nyheder