Seneste Nyheder

Julesilden reddet, 05-12-2010Her er en lidt forsinket beretning fra ISK´s sildetur i slutningen af oktober. Vi var seks medlemmer som skulle ud på en formiddagstur med ”Skjold” fra Vedbæk. Vi mødtes på båden inden afgang kl. 07.00, det var stadig helt mørkt, så grejet blev med lidt besvær gjort klar i den sparsomme belysning. Skipper John lagde fra kaj til tiden og kursen blev sat mod øst. Dagen før havde det bedste fiskeri været helt over ved svenskerne, så der var god tid til en kop kaffe nede i den hyggelige kahyt.
Da vi nåede frem til den første fiskeplads, var det endnu ikke blevet helt lyst, så sildene var ikke rigtigt i bidehumør. Vi skiftede plads nogle gange og sildenes bidelyst blev da også større, efterhånden som lyset tog til i styrke. Desværre var størrelsen på sildene ikke imponerende, faktisk var de meget små. Vi prøvede endnu et par pladser på svenskesiden af sundet, men resultatet var det samme, nemlig næsten udelukkende små sild.
Så blev kursen sat mod sydvest og efter en længere sejlads nærmede vi os de københavnske turbåde, som lå på den plads som populært kaldes ”hyttefadet”. Her var der sild i rigelige mængder og i gode størrelser, så der kom hurtigt noget i kurvene. Efter et par timers fiskeri i området, blev der ringet af for dagen og så var det ellers tid til at ordne sild og få dem spulet for skæl, så køkkenvasken ikke blev stoppet når man kom hjem 
Bedste mand blev Lars som havde 19 kilo sild og han blev tæt fulgt af Steen der havde 18 kilo sild i posen. Alle havde godt med fisk med hjem, så julesilden var reddet i de små hjem.


Alle nyheder