Seneste Nyheder

Premieren i Karret, 18-01-2011


Premieren i St.Vejleå / Karret 2011

Det var med stor spænding, at vejrudsigten blev fulgt op til ørredpremieren St.Vejleå og ”Karret” den 16. januar. Den seneste måneds konstante frost, havde resulteret i et massivt isdække, men i sidste øjeblik blev der lovet varmere vejr med plusgrader i luften, så måske kunne der fiskes.
For en gangs skyld havde meteologerne heldigvis ret og varmen slog i gennem, så der kunne fiskes fra ”campingen” , mens der endnu var is over i ”sivene”

På grund af de usikre forhold omkring fiskeriet, var der ikke helt så mange som deltog i premierefiskeriet i år, men der var da ca. 20 personer som mødtes til fælles morgenmad i klubhuset kl. 06.30. Mens kaffen og brødet blev nydt, blev der med stor spænding snakket om den kommende dags fiskeri. Ville de sidste ugers kolde vejr have trukket nogle herlige ”grønlædere” ind, eller ville der måske blive landet nogle store nedfaldere eller nogle af de flotte sene opgængere.

Da lyset brød i gennem, havde klubmedlemmerne fordelt langs den isfrie del af ”Karret”. Forholdende var dog alt andet end ideelle. De seneste dages tøvejr, samt nattens regnvejr havde fået St.Vejleå til at svulme op i en sådan grad, at vandet i ”Karret” løb ganske stærkt og nærmest havde en farve som kakao. Der blev dog gået til den og havørrederne blev forsøgt overlistet, med alt tænkeligt ”isenkram” fra medlemmernes grejbokse.

De ugunstige forhold gjorde det dog meget svært og de første timer gav ikke en eneste kontakt. Der var dog fisk i vandet, for flere gange kunne man se at der var ørreder, som var oppe og vende i overfladen. Midt på formiddagen lykkedes det dog endelig for Steen Kjeldgaard, idet han fik et hug og kontakt med en tung fisk. Det blev desværre en kort fornøjelse, for efter ca. 10 sekunders fight slap fisken og Steen kune slukøret rulle blinket ind.

Efter endnu en times fiskeri var den dog gal hos Steen igen. Denne gang blev fisken siddende og efter en fin fight i det kolde vand, kunne han stolt lande sin første havørred fra Ishøj, en flot blank fisk på 2,125 kilo.

Kort før middag var det så Ahmet´s tur til at få fisk på. Denne fisk var noget større og efter en tung fight kom fisken i til bredden. Her skulle den nettes, men så skete det som ikke må ske, nemlig at nettet ikke kunne holde. Fisken var helt inde i nettet, men da det blev løftet, knækkede det simpelthen sammen, krogholdet røg og fisken kunne svømme ud. Det var ekstra ægerligt, idet der her var tale om en fem kilos fisk i en fin kondition.

Klokken 12.00 var der fællesspisning i klubhuset og her var der rigtig premieremad på menuen, nemlig en god gang hjemmelavede gule ærter med medister og nakkekam. Under spisningen var det tid til at gøre status over formiddagens fiskeri og få uddelt præmier til de dygtige.
Der var ca. 30 mand som havde fisket gennem formiddagen og det havde kun givet en enkelt havørred på land. Det var klart det dårligste premierefiskeri gennem tiden, men forholdene havde som tidligere nævnt været rimeligt dårlige, så det er nok her at forklaringen på dette skal findes.

Steen Kjeldgaard skulle selvfølgelig præmieres for sin flotte havørred, så han gik hjem med et fint fastspolehjul, samt et rummeligt kystnet.

Der blev hygget og fortalt fiskehistorier i klubhuset til ud på eftermiddagen, men det er jo også en af fornøjelserne med sådan en præmieredag, havørrederne skal vi nok få tid til at fange i de kommende uger og måneder.

OBS: De følgende par dage efter præmieren, er forholdene ikke blevet meget bedre, så der er ikke blevet fanget ret meget. Der er gået rygter om et par enkelte fisk, men det er ikke noget som er blevet bekræftet. Nu venter vi så på bedre forhold, for så skal der nok komme gang i havørrederne igen.


Alle nyheder