Seneste Nyheder

Feriehilsen fra Australien, 21-02-2011


Hej fiskenørder...

Som i nok ved er jeg som sædvanlig flygtet fra den danske vinter, i år til det vestlige Australien.
Jeg ville først starte ud i den sydlige del og se om jeg kunne få nogle kingfish og samsonfish fra klipperne.
Men da jeg nåede derned havde vejret ændret sig til hård sydlig vind og store bølger slog ind over klipperne.
Fandt dog et sted jeg skulle prøve, men fik kun et kast da der kom en bølge og gjorde mine fødder og stenen våde, det resulterede i at jeg faldt og fik blå røv.

Jeg pakkede sammen og forlod de spejlglatte klipper og kørte nordpå. Første stop var i Sharkbay hvor jeg tilbragte 2 nætter. Det var rent helvede 40+ grader om dagen og 30 om natten med tordenvejr. Og så var fiskeriet helt af helvedes til. Der var fyldt med grøde eller ålegræs fik dog fisket lidt(uden held) men tiden blev mest brugt på at køre noget 4wd.
Efter der kørte jeg til quobba station, et sted hvor der fanges spanske makreller, yellowfin og longtail tun, sailfish og cobia direkte fra klipperne. Det var fedt fiskeri, i 3. kast krogede jeg en makrel og efter ca 15 min fight havde jeg fået det ind til klipperne, den blev ikke landet fordi der kom en ca 3m lang haj op fra dybet og tog den fra mig, havde hajen på i 10 min før den bed linen over. 20 min efter var der igen fast fisk, men den blev også taget af hajerne. Temmelig frustrerende men samtidig fedt at se en makrel på ca 1m hoppe fri af vandet mens 2-3 store hajer jagter den.
Jeg besluttede at gå den lange tur op til bilen for at hente det kraftige grej. Nu stod jeg og kastede med 90-130 grams blink istedet for 40-60grams, havde færre hug men kunne lande 3 makreller på ca 1m. De kæmper stadig godt på kraftig grej, tager lange hurtige udløb og springer fri af vandet.
Ved 4 tiden var bølgerne begyndt at blive for store til det var sikkert at fiske mere, der er 28 lystfiskere der er døde på de klipper og jeg har ikke lyst til at blive nr. 29.

Dagen efter havde jeg 2 timers fiskeri tidligt morgen men fangede ikke noget. Vinden og bølgerne tog til så jeg kørte op til Exmouth for at jagte trevallys. Det er foregår med mit lette spinnegrej med kastevægt på 15-30gram med poppers og flydende stickbaits op til 20 gram. der er rigtig mange fisk og de er bomstærke, der går max 30min mellem huggende. Den største jeg har fået vejede ca 5kg men tog 30-40min at få ind.
Der er også større, det fandt jeg ud af da jeg blev spolet i foregårs, mistede ca 400m line øv.. Talte med en lokal som sagde det nok var en "lille" GT på ca 10-15 kg.
Dagen efter blev brugt på samme sted dog med kraftigt grej og poppers på 100-150 gram, desværre uden held. Havde dog et lille hug der viste sig at være en coral trout ca 5cm længere en popperen, den røg desværre af i vandkanten.
I dag er vejret helt af helvedes til hård vind og kraftig regn. Skal dog ud i eftermiddag og kaste lidt poppers, tror man bliver afhængig af det.
Fra lørdag til onsdag er tidevandet perfekt til at forsøge at få en landbased GT med lowtide tidlig morgen eller sen aften. Det skulle ikke være helt let at få dem ind på grund af de mange coral bommies og klynger med østers og det skulle koste et par tusind i mistede poppers, men det skal prøves.
Har lige mens jeg skriver dette fået en cyklon alarm. Det er cyklonen Dianne der måske kigger forbi. Den har de sidste dage sendt hård nordlig vind og regn herned, lige nu befinder den sig 385km nordvest fra Exmouth. Hvis den kommer er det inden for 12 timer.. det må være nok for denne gang, skal have pakket sammen og fyldt bilen med diesel hvis jeg skulle blive nødsaget til at stikke af.

Knæk og bræk Kasper
Alle nyheder