Seneste Nyheder

Trollinglaks fra Østersøen, 18-05-2011Så har Thoke og Ulrik igen været på farten. Denne gang gik turen til Møn, hvor der skulle trolles efter laks og selvfølgelig kom der "sølvtøj" i båden. Her er Thoke`s beretning fra turen:

Skærtorsdag havde vi fået tilbuddet om en trollingtur efter laks fra Søren i hans båd ”Cille”. På vej til Møn var motorvejen spærret af en ulykke, hvor en bilist havde kørt op bagi en trollingbåd der var på vej samme sted hen. Efter en omgang spøgelsesbilist hen til nærmeste afkørsel sammen med en masse andre bilister var vi igen på vej til Møn.
Da vi ankom havde Søren klargjort båden, og vi kunne gå lige om bord og sejle ud til pladserne. Der var helt fladt vand så vi kunne roligt stå og rigge stænger til samtidig med at båden gik 23 knob derudaf.
Ved pladserne havde vi kun nået at sætte halvdelen af stængerne før vi fik første hug, og efter en kort fight kunne Ulrik lande en fin lille laks på 3,75 kg. Herefter gik der nogen timer uden aktivitet, men vi kunne høre over VHF’en at der var godt gang i fiskeriet andre steder omkring os.
Endelig kørte den øverste stang på riggeren, mens vi fik de øvrige stænger ind tog fisken et 300 fod udløb, og da jeg endelig fik fat i stangen kunne jeg kun mærke at fisken var tung, da der var alt for meget elastik i den lange line til at mærke andet. Efter et kvarter nærmede fisken sig båden og flere gange røg den tunge fisk ud af vandet. Ulrik fik et fint billede af det den ene gang. Til sidst gav fisken op og Søren kunne nette en massiv laks på 11,58 kg. fordelt på 99 cm.
Efter vi havde sat stængerne fik vi taget lidt billeder, men der var stadig meget dødt i området, så en time senere besluttede vi at rykke et par mil. Det skulle vise sig at være en god idé for på de sidste par timer fik vi 5 laks i det nye område. Desværre ikke nogen rigtig store men en enkelt 7 kilo’s til Søren og fisk på 3-4 kg. til os andre.


Alle nyheder