Seneste Nyheder

Flot karpe til Thoke, 09-08-2011

Selvom mange klager over den danske sommer eller måske mangel på samme, så er det køligere vejr ikke dårligt for fiskeriet. Thoke var på en karpetur midt i juli og blev belønnet med en flot fisk. Her er Thoke´s beretning fra turen:

For et par uger siden havde vi en enkelt overnatning efter karper. Der er ikke rigtig noget af mit fiskeri, som er lykkedes i år, så jeg var efterhånden blevet lidt tørstig efter at få en fisk på land.

Da vi ankom til søen lå den helt blank, så det var forholdsvis let at spotte boblespor fra karper, der tog føde til sig. Flere gange under udpakningen så jeg en stor fisk rulle langt ude i søen, lige på grænsen af min maksimale kastelængde.

Jeg riggede en stang til med et optimalt størrelse bly og måtte droppe brug af PVA eller stringer. Efter et par forsøg lykkedes det endeligt at få placeret tacklet langt nok ude, og der blev fodret med boilie i området, da det også var umuligt at bruge spod på den distance.

Tacklet nåede kun at ligge i vandet i et par timer, før bidmelderen hylede i en konstant tone. Jeg fik hurtigt fat i stangen og fik stoppet fiskens udløb. Efter lidt tovtrækkeri fulgte fisken pænt med ind, men helt inde fortsatte fisken ind bare ligeud og ind i en bugt der lå bag pladsen.
Jeg lagde et hårdt pres på fisken og kunne høre at den var i overfladen inde i bugten.
Det hårde pres gjorde at fisken blev i overfladen og lidt efter var den ude af bugten og fri af alle siv.
Mens fisken var i overfladen ville jeg skyde den til at ligge omkring 6-7 kg, og jeg overvejede kort at løsne krogen uden brug af net og uden fotosession, da jeg regnede med at fange en større fisk i løbet af sæsonen.

Ulrik var selvfølgelig lige et smut i bilen, men var nu kommet tilbage. Jeg fik meddelt ham at jeg nok skulle klare denne fisk uden hans hjælp med nettet. Det endte dog med at jeg selv valgte at brugte nettet. Det er åbenbart ALT for lang tid siden jeg har set en karpe, for da jeg løftede nettet kunne jeg godt mærke at den var væsentlig tungere end først antaget.
Vi fik lagt fisken i en slynge og kunne veje den til 11,94 kg. Vi fik hurtigt taget et par billeder og fisken blev sat tilbage i søen. På resten af turen missede vi to runs, så der kom ikke flere fisk på land.


Alle nyheder