Seneste Nyheder

Storsandart til Thoke, 20-06-2012

Thoke og Ulrik var selvfølgelig på pletten til sandart premieren. På trods af dårlige forhold med vejr og vind, så lykkedes det alligevel at få nogle fine fisk i båden. Her er beretningen fra turen:

Som så mange andre har skrevet i deres fangstrapporter og på diverse predator blogs, blæste sandart præmieren helt væk i år. Vi havde alligevel valgt at bruge nogle dage på at fiske sandarter.
Første morgen var vejret i starten godt nok til at man kunne komme på søen. Der gik under en time før vi havde fundet et område med fisk i.
Der var både gedder og sandarter og Ulrik lagde ud med en gedde omkring de 5 kilo. Næste hug tilfaldt Thoke på en flådfisket karusse, og en tung sandart blev kroget. Efter en lang fight kunne Thoke håndlande turens første sandart som var en flot fisk på 7,08 kg og 96 cm.
I de næste 30 minutter mistede vi endnu to sandarter, og så blæste det virkeligt op. Den frontmonterede minnkota arbejde i højeste gear og to gange oplevede vi at vandet skyllede ind over stævnen på jollen. Vi blev enige om at det ikke længere var forsvarligt at fiske, og måtte søge i land efter kun to timers fiskeri.

Næste dag var forholdene stadig forfærdelige, men det kunne lade sig gøre, og med knap 300 ampere timer på batterierne stævnede vi ud til endnu en hård dag.
Første hug denne dag tilfaldt Ulrik og efter en god fight blev en sandart på 4,96 håndlandet.
Næste hug var til Thoke og resulterede i en udleget gedde på 7,74 kg. og 107 cm. Gedden valgte under fighten at tange en runde omkring alle de øvrige liner, hvilket resulterede i, at Thoke brugte den næste time på at kludre tackler ud. I mellemtiden fik Ulrik landet endnu en fin sandart på 4,36.

Turens sidste hug var en +10 gedde, men da Ulrik skulle til at lande sin fisk under den sidste del af fighten, rullede fisken nogle omgange rundt og fik hovedlinen på tværs af gabet – dette resulterede selvfølgelig i en cuttet line og en meget utilfreds Ulrik.


Alle nyheder