Seneste Nyheder

Fiskeeventyr i Danmark, 30-08-2012At man sagtens kan opleve fiskeeventyret inden for landets grænser, var min seneste tur med M/S Bodil fra Thyborøn et glimrende bevis på. I midten af august var jeg med på en tur, hvor vi skulle være til havs i tre døgn. Søndag aften mødtes turens deltagere på Bodil, hvor grejet blev gjort klar og fortalt ”røverhistorier”.
Kl. 02.00 lagde vi fra kaj og efter at vi havde fået is og vand ombord, blev kursen sat mod nordvest, hvor vi på førstedagen skulle se om vi kunne finde de store sej på kantan af Norskerenden.
Efter 9 timers sejlads var vi fremme ved det første vrag og det var med spænding at vi lod pirkene suse mod bunden. Det varede ikke længe inden der var fast fisk flere steder og det skulle vise sig at vi havde ramt rigtigt, idet det var pæne sej som kom til overfladen.

I løbet af dagen blev der afprøvet flere vrag og der var fint med fisk over dem. Sidst på eftermiddagen kom der for alvor gang i fiskeriet og dem som havde forstået teknikken med at fiske aktivt efter sejene gennem vandlagene, havde et fantastisk fiskeri. Jeg fangede ca. 20 store sej med den største på 12,20 kilo, en fantastisk fighter som huggede 30 meter nede over 160 meter vand. Mange af sejene lå mellem 6-9 kilo, så man var godt ”smadret” i arme og krop, da der blev ringet op for sidste gang på dagen.

Efter en god nattesøvn statede anden dagens fiskeri på nogle vrag som lå på ca. 80 – 100 meter vand. Her var det meningen at der skulle fiskes efter langer og havkat, men det virkede som om at fiskeriet ikke rigtigt ville komme i gang. Men som altid, havde Per en ny plan. Ikke så langt fra vores position, havde han en masse ”koraltoppe” hvor der ofte var flotte torsk.
Fiskeriet blev herefter lagt om til dette og jeg skal lige love for at der var torsk hjemme på disse koraller. I de næste mange timer fangede vi torsk i en lang køre. Der var rigtig mange fine fisk på 5-8 kilo og nogle ”målere” kom der også op. Jeg fik bl.a. selv to flotte nordsøtorsk på 13.40 og 10.20 kilo.
Da dagen var omme orkede man ikke mere, så det var nogle trætte fiskere som krøb til køjs da mørket faldt på.

Efter to hårde dage, besluttede vi i fællesskab at den sidste dags fiskeri skulle foregå nærmere land efter kulmuler. I løbet af natten blev Bodil sejlet ind til ”mulepladsen”, så vi var klar til at fiske fra morgenstunden. Først skulle vi fiske makreller til agn og det var ikke det store problem. 5-10 meter ned med pirk og ophængere og op igen med 5 makreller, dejligt nemt og samtidig super sjovt.
Desværre var der ingen kulmuler hjemme på pladsen denne dag, så efter noget tid, riggede jeg om til at mede efter mindre fisk med let grej. Det var rigtig sjovt fiskeri og jeg fangede en hel del knurhaner, torsk, isinger, hestemakrel, makrel, ulk og flere andre arter. Midt på eftermiddagen havde sejlede vi atter mod Thyborøn og et par timer senere havde vi igen fast grund under fødderne.

Alt i alt var det en rigtig god tur. Et rigtig godt skip med en super besætning, nogle rigtig flinke medfiskere som alle var indstillet på at der skulle fiskes og ikke mindst hygges. Det resulterede bl.a. i, at jeg blev inviteret på havørredfiskeri i det nordjyske af min sidemand, som jeg aldrig havde mødt før denne tur.

En tur med M/S Bodil og Per Jensen kan kun anbefales. Vær dog opmærksom på, at skal man opleve det gode fiskeri, skal man med på en to- eller tredages tur, her når man ud på de rigtig gode pladser.Alle nyheder