Seneste Nyheder

Storgedder fra Rügen, 14-11-2012


Her i weekenden var der 5 mand fra ISK, som var på storgedde jagt ved Rügen i Østersøen. Storgedder kom der også ombord og det blev en tur som de ikke glemmer lige med det samme. Her er Søren B. Hansen´s beretning fra turen:

Vi var 5 gutter fra ISK – Klavs, Dyv, Birger Malermeister, Søren og – turens arrangør Peder Lichtenberg fra Sport Dres – som var på en 4 dages tur til tyske Rügen.

Her var det gedder som var på dagsorden og den 9.11.2012 ankom vi til den lille havneby Shaprode – hvor vi blev indkvarteret i gode tyske ”Gasthause”.

Lørdag morgen var grejet tunet – store gummidyr (shads), wobblere i alle mulige størrelser og farver – det var et lidt vildt syn.
Vi blev fordelt på de fine alubåde hvor guiderne var på plads for at føre os ud i det mægtige Rügen område – der var 3 fiskere og guiden i hver båd.

Den første dag blev jeg bl.a. sat sammen med Peders gode svenske ven Jörgen som er en skrap fisker – han medbragte hvad der svarer til en velassorteret grejbutik og efter nogle skift begyndte han at fange fisk på en blå/hvid/perlemor Alien Eel – og fik på kort tid 3 gedder over en meter. Så måtte jeg skifte til en blå/hvid shad og efter en times fiskeri, fik jeg et solidt hug og en grov fight begyndte.

Det så rigtig spændende ud da gedden dukkede op ved bådsiden – den så stor ud og blev solidt håndlandet af guiden Uwe. +10 kg og 112 cm – så var den PR hjemme og ligeledes det gode humør hos mig.
Hos Dyv, Klaus og Birger havde de i løbet af dagen fået en del mellemgedder.

Næste dag var vi klar igen og denne gang kom jeg i båd med 2 unge friske jyder som var testfiskere for Savage Gear – så jeg fortrak ned agter i båden – da det stort set var umuligt at bevæge sig rundt på grund af deres enorme mængder af grej.

Dyv og jeg havde aftenen før kittet en lækker stor shad i blå og sølvglimmer klar – den måtte jeg bare fiske med. Og efter 1 ½ times fiskeri var der bud efter shaden.
Fisken føltes ikke stor og fulgte stille og roligt ind mod båden – så selv guiden forholdt sig i ro. Pludselig var gedden i overfladen 5-6 meter bag båden og uha – så blev der liv om bord for den var alligevel ikke så ”lille”. Guiden greb et stort fangstnet og med bævrende hjerte kunne jeg se til, mens han fik nettet gedden. Så gik der jubel i den for gamle Hansen – det var igen ny PR på 12 kg og 115 cm.

Glemt var store rygsmerter (det er ret hårdt fiskeri for en slidt ryg) – og i ISK ”bulen” fik vi fejret det om aftenen – således at det næste dag kun var Birger som var klar til dagens fiskeri. Han kom alene i båd med den dreven ”søulk” Uwe – og minsandten om Birger ikke holder ISK fanen højt : 11 kg og 112 cm = ny PR til malermesteren.

Og Birger var slet ikke færdig. På den sidste dag var han igen ude med Uwe og Klavs og Dyv. Birger snupper en fisk på dagen, en ny PR af en pragtfisk på 12 kg og 123 cm!
Så var ISK ligesom på landkortet! Grosse Hechte!

Generelt kan siges, at vi alle fangede en hel del mindre gedder og at fiskeriet flere dage var meget svært.
(Og til de indviede: Bemærk lige at vejret igen var godt!)

Stor tak til Birger, Klavs og Dyv for voldsomt hyggeligt samvær og tak til Pede (Sport Dres) for turen – vi er et par stykker som ikke glemmer den lige med det samme.

Knæk og bræk fra SørenAlle nyheder