Seneste Nyheder

Super start på fiskeåret, 08-04-2014

Kenneth Gundersen har haft svært ved at starte fiskeriet godt op i de sidste par sæsoner, men i år gik det hele op. Her er Kenneth´s beretning om årets start:

De seneste sæsoner har fiskeriet i starten af året for mit vedkommende været rigtig trist. Lange vintre og pludselig varme forår gjorde, at både rimterne og gedderne nærmest var gået på leg inden fiskeriet startede.
Dette år skulle heldigvis bryde de sidste års dårlige mønstre, og så alligevel ikke!
Først tur efter gedderne tur blev en ren 0-bon for mit vedkommende og da vejret samtidig var dårligt, så var humøret ikke på det højeste.

Min kammerat fik dog overtalt mig til en tur til i samme vand og tanken om en bonus fisk i form af en sandart fik mig overbevist. Vel ankommet til vandet fik vi rigget til og søsat båden. Kort tid efter havde vi begge fået et par mindre gedder og min kammerat mistet en sandart.
Vi var naturligvis meget ærgrelige over den mistede fisk, da sandarter ikke er hverdagskost i lige netop denne sø.
Denne dag måtte vi bare erkende, at alting ikke flakser sig som man tror. For kun en halv times tid efter den mistede fisk, bliver flådet på den ene af min stænger trukket under og efter en kort og udramatisk fight lander jeg en sandart på 4,75 kg og 80 cm lang.
Med en ny PR var jeg egentlig ligeglad med, hvordan resten af dagen skulle forløbe. Alligevel er jeg heldig at lande yderligere to sandarter på henholdsvis 3,95, kg, 76 cm lang og 3,5 kg.

Til trods for et fint sandartfiskeri, så var jeg meget opstemt på en få en god gedde inden legen. Dagene op til turen havde været varme og vi gruede derfor om, at fiskene var gået ind på lavt vand og gjort sig klar til legen. Alligevel satsede vi og var fra morgenstunden på vandet.

Efter 3-4 timers fiskeri med 5-6 gedder i båden i den mindre størrelse var jeg ved at blive en anelse negativ og jeg skal lige til at fyre en kommentar af til min kammerat om, at det måske var den forkerte sø vi havde valgt på dagen, da jeg ud af øjenkrogen ser, at stangen med paravanen langsomt bukker! Jeg får slået bøjlen over og venter lidt inden jeg giver modhug. Umiddelbart efter er min forventning om endnu en pindegedde afløst af en undren over, at stangen flexer faretruende! Jeg kan med samme mærke, at det er en rigtig god fisk.
Om det skyldes det varme vejr ved jeg ikke, men fisken fightede fremragende med mange udløb, og flere gange kigger vi måbende på den, i min optik, enorme gedde, som langsomt nærmer sig båden. Efter flere landings forsøg og lige så mange gange, hvor min stemme har været i falset, får min kammerat håndlandet fisken.

Da fisken ligger i bunden af båden kan vi se, hvor stor den er og vi skyder først fisken til omkring 15 kg. Desværre viser det sig, at længden snyder i forhold til vægten. Vi måler fisken til 124 cm og man må fristes til at sige, at den desværre kun vejer 12,3.

Resten af dagen går med mindre fisk, hvilket var ærgerligt for min kammerat, mens jeg selv dog svævede på en ”krokodillesky”.


Alle nyheder