Seneste Nyheder

DM titel til ISK, 19-08-2014

Søndag d. 10. august deltog ISK i DM i havfiskeri. Vores hold som består af Martin Hubert, Michael Lorenzen, Jan Kristoffersen og Steen Lyngsø, havde kvalificeret sig til DM via vores sejr i regionsmesterskabet i maj måned.

Nu var det så blevet tid til DM og på baggrund af vores gode indsats til regionsmesterskabet, havde vi da gode fornemmelser omkring et godt resultat, da vi mødtes i Helsingør havn søndag morgen.

De i alt 80 deltagere på de 20 hold som havde kvalificeret sig til konkurrencen, blev fordelt på de tre deltagende både, det foregik på en sådan måde, at alle hold havde mindst en deltager på hver båd.

Klokken 07.45 lød startskuddet og kursen blev sat ud mod de forskellige fiskepladser. Rent taktisk skulle der både fanges så mange arter som muligt, idet hver art udløste 20 point, men man skulle også tænke på at få nogle kilo i kurven, idet der blev givet 1 point pr. 100 gram samlet vægt.

Dagens fiskeri var noget svingende. Der løb en generende strøm over fiskepladserne, så det var lidt svært at styre medefiskeriet fra kastesiden, især på de dybere områder, når der blev fisket efter hvilling og kuller på bunden.
Det lykkes dog alligevel at få landet nogle forskellige arter i løbet af formiddagen, så det så ikke helt skidt ud for os fra Ishøj.

Da halvdelen af fisketiden var gået, skulle der byttes pladser, så dem der havde stået i kastesiden kom over på en plads i pirkesiden. På denne måde blev forholdende så ens for alle dagen i gennem.

Da fisketiden var slut, blev kursen sat mod havn og man så spændt frem til hvad holdkammeraterne havde fanget. Da vi stak hovederne sammen på havnen, kunne vi se at det ikke var gået helt galt og at vi lå til en rigtig god placering. Indvejningen for vores vedkommende var følgende:

Martin: 7 arter 14,00 kilo
Michael: 6 arter 10,20 kilo
Steen: 7 arter 5,20 kilo
Jan: 5 arter 2,30 kilo

Da indvejningen var overstået og det samlede resultat blev offentliggjort, kunne vi se at vi havde gjort det rigtig godt. I holdkonkurrencen havde vi vundet DM 2014 med 817 point, foran Frederikshavn Havfiskeklub som fik 622 point, på 3. pladsen fulgte Suså 1 med 593 point.

I den individuelle konkurrence gik det også rigtig godt. Nr. 1 og individuel danmarksmester blev Martin Hubert. På 3. pladsen kom Michael Lorenzen, mens Steen Lyngsø blev nr. 6.

DM 2014 var arrangeret af Helsinge og Omegns Lystfiskerklub, med Ejvind Hartmund som primus motor. Det var et vellykket DM stævne som blev afviklet uden nogle problemer. En stor tak til Ejvind og Co for indsatsen.


Alle nyheder