Seneste Nyheder

Ny klubrekord i skalle, 28-11-2014

Emil Flindt har gjort det godt bag stængerne i år. Senest har han satset på de store gråskaller og det har resulteret i et par ganske imponerende fisk: Her følger Emil´s beretning fra fiskeriet:

Jeg har længe haft en fascination af store gråskaller, og dyrket fiskeriet efter dem i de nedre dele af flere åer. Her er det lykkedes mig at få fisk til lige under kiloet, men det har længe været en drøm at fange en stor søskalle, og gerne over den magiske kilos grænse.
Eftersom de fleste vande med stabile storskalle bestande er større søer, tog en fiskekammerat og jeg to overnatninger i en sådan en. Vores mål var en skalle over kiloet, og monstermålet var fisk over 1,2 kg.

De traditionelle metoder til at fange skaller, med flåd- eller quiverstang, valgte vi ikke at bruge. Grunden til det lå delvist i, at når man læser om fangst af store skaller, har de fleste hugget om natten. Desuden ville det være et relativt lille antal fisk, vi fiskede efter, størrelsen af søen taget i betragtning, og hvis de store skaller lå og trak rundt i søen, kunne der let gå en dag eller to før de ramte foderpladsen, tænkte vi. Ydermere havde vi begge gode erfaringer med at fiske med boltrigs på lette bundstænger efter brasener og karusser.
Valget faldt derfor på denne taktik, da vi følte vi således kunne øge vores effektivitet, og dermed maksimere vores chancer for fisk. Til at varetage ”bolt” effekten brugte vi methodfeedere, og riggene blevet skaleret ned til helt korte forfang, små karpekroge, og hair-rigs med plads til en 10 mm agn.

Det første døgn gik med at fange småskaller, men på andet døgn stoppede de deres overfald på vores agn. Det første hug på anden aften faldt et par timer inde i mørket på en af mine stænger. Indikationen på swingeren fra denne fisk mindede bemærkelsesværdigt om de små skallers hug, men da jeg strammede op, var der noget mere modstand end forventet. En fight vil jeg ikke kalde det, men det blev alligevel meget spændende da jeg i pandelampens skær kunne se vandoverfladen blive brudt af en lang, sølvfarvet fisk, med fine røde finner.
Den gled uden dramatik ind over netkanten, og kom med store forventinger på vægten. Den sagde 1,275 kg, og længden 46 cm, hvilket betød en klar ny pr til mig. En fuldkommen fænomenal fisk, og målet med turen var for mig mere end fuldendt. Efter et par hurtige billeder i regnen blev fisken sat i keepnet til en bedre fotomulighed bød sig.

Vi nåede at få lidt søvn inden swingeren på den samme stang et par timer efter midnat gav sig til at flytte sig et par cm. Igen strammede jeg op til en tungere fisk, som igen uden de store finnebevægelse kom mod land. Dyret kom sikkert i nettet, hvor jeg kunne nyde synet af hvad det unægtelig lignede endnu en ny pr. Fisken var 45 og trak vægten ned på hele 1,45 kg. Vi fik taget et par forsikringsbilleder, før fisken røg i keepnettet, og jeg var nu i den ubegribelige situation at have fanget to vanvittigt store søskaller inden for 3 timer. Da regnen havde lagt sig morgenen efter, kunne vi tage nogle gode billeder før fiskene fik deres frihed igen. Målet var nået og for mit vedkomme med to nye pr, begge større end i mine vildeste skalledrømme.

Mvh Emil


Alle nyheder